ΑΘΗΝΑ
08:55
|
04.05.2024
Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο UNESCO του πανεπιστημίου Λευκωσίας μεταξύ 19 και 21 Ιουνίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Λευκωσία για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα το ισραηλινο-ελληνικό φόρουμ που θα γίνει για τρίτη φορά αφότου ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2019.

Το φόρουμ που θα γίνει στο αμφιθέατρο ΟΥΝΕΣΚΟ του πανεπιστημίου της Λευκωσίας θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας, 19 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 21 Μαΐου με τη συμμετοχή άνω των 40 πολιτικών αξιωματούχων, διπλωματών και ακαδημαϊκών  από Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Το τριήμερο συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα συζητηθούν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες: Το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η προοπτική ενεργειακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, οι προοπτικές του Δικτύου Συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας, οι Πρόσφατες Εξελίξεις σε Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρο, Η νέα διαφαινόμενη Ευρωπαϊκή και Διεθνής Τάξη: Προκλήσεις και Ευκαιρίες, Θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Η επίπτωση του Πολέμου στην Ουκρανία σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023, στις 19.30 με σύντομη παρέμβαση του καθηγητή Ανδρέα Θεοφάνους που είναι πρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις του Ντάνιελ Μαριάσιν που είναι διευθύνων σύμβουλος στο B’nai B’rith International and Convener,  του Ισραηλινο-Ελληνικού Φόρουμ στις ΗΠΑ, του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστα Υφαντή που είναι παράλληλα Επιστημονικός Διευθυντής στο Κέντρο Σχεδιασμού Εξωτερικής Πολιτικής του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και η εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Την Τρίτη και Τετάρτη, 20 και 21 Ιουνίου, οι εργασίες του Φόρουμ ξεκινούν στις 9.00 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 19.30.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο για τη σημερινή συνάντηση με ξένους ηγέτες

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα