ΑΘΗΝΑ
06:07
|
10.05.2024
Η άφιξη του Γαμπρίτσου στο Μουσείο Μπενάκη έγινε μετά το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε με την αποχώρησή του ο Χάρης Σιαμπάνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Μουσείου Μπενάκη αναλαμβάνει άμεσα ο Γιώργος Γαμπρίτσος.

Η διοίκηση του μουσείου εκτίμησε ότι ο Γαμπρίτσος «με την πολύτιμη εμπειρία του σε σημαντικές επιτελικές θέσεις αλλά και τις πολύπλευρες ικανότητές του, θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και ευημερία του Ιδρύματος».

Η άφιξη του Γαμπρίτσου στο Μουσείο Μπενάκη έγινε μετά το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε με την αποχώρησή του ο Χάρης Σιαμπάνης (έπειτα από πρόσφατες αμφιλεγόμενες επιλογές της διοίκησης) έχοντας υπηρετήσει το μουσείο επί 12 χρόνια συνεισφέροντας σημαντικά στην ενδυνάμωσή του.

Η πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, Ειρήνη Γερουλάνου, καλωσόρισε τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο δηλώνοντας:

«Μετά από μια αρκετά εκτεταμένη, χρονικά, περίοδο επιλογής, όπου συναντηθήκαμε και κουβεντιάσαμε με πολλούς και εξαιρετικά ενδιαφέροντες ανθρώπους, είμαι σίγουρη ότι ο Γιώργος Γαμπρίτσος στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Μουσείου Μπενάκη είναι ο καταλληλότερος για να οδηγήσει το μουσείο στους δρόμους της σιγουριάς και της στέρεης συγκρότησης τα χρόνια που έρχονται.

Τον επιλέξαμε για την πολύτιμη εμπειρία του, για αυτά που έχει καταφέρει και γι΄ αυτά που έχει αποδείξει. Μας συγκίνησε προφανώς πολύ και το προσωπικό του ενδιαφέρον για το μουσείο που κρατάει πολλά χρόνια».

Οι εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη για το καλοκαίρι - Athinorama.gr

Ο Γιώργος Γαμπρίτσος δήλωσε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, και είναι μεγάλη η χαρά μου που αναλαμβάνω τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου στο Μουσείο Μπενάκη. Ως μέλος της εκλεκτής του οικογένειας θα συνεισφέρω στη συλλογική προσπάθεια για την ανάπτυξη και την ισχυροποίηση του μουσείου, και τη συνέχιση της ανεκτίμητης συμβολής του στη διατήρηση και στην ανάδειξη της ιστορίας, της τέχνης και του πολιτισμού της χώρας μας».

Ποιος είναι ο Γ. Γαμπρίτσος

Ο Γιώργος Γαμπρίτσος μεγάλωσε στα Γιάννινα και φοίτησε στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων. Σπούδασε στην Αμερική, και είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης με πτυχίο Master of Science ηλεκτρολόγου μηχανικού και μηχανικού υπολογιστών.

Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε στη δεκαετία του ’80 στο Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS στη Νέα Υόρκη, και συνεχίστηκε στην Ελλάδα από την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης μέχρι σήμερα.

Έχει εργαστεί σε επιτελικές θέσεις στους σημαντικότερους τηλεοπτικούς και τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς στην Ελλάδα, με σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη της ραδιοτηλεόρασης στη χώρα. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού MEGA Channel, διευθύνων σύμβουλος της DIGEA, καθώς και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ το 2010. Συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία και στην ανάπτυξη της συνδρομητικής τηλεόρασης στη χώρα, κατέχοντας ηγετικές θέσεις επί πολλά χρόνια στη NOVA, και αργότερα στην COSMΟΤE-TV. Έχει επίσης διατελέσει ειδικός σύμβουλος και μέλος διοικητικών συμβουλίων σε διεθνείς και σε ελληνικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Σύστημα σύγχρονης πυρασφάλειας θα εγκατασταθεί στο Ηραίο Σάμου

Γέμισε από διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης το Μάλμο ενόψει Eurovision

Eurovision 2024: Απόψε ο β’ ημιτελικός με τη Μαρίνα Σάττι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα