ΑΘΗΝΑ
04:20
|
02.05.2024
Το Μαρόκο και το Ισραήλ υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την ενίσχυση της συνεργασίας τους στον τομέα της υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Μαρόκο και το Ισραήλ υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για την ενίσχυση της συνεργασίας τους στον τομέα της υγείας, αναφέρει το Anadolu.

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του υπουργού Υγείας του Μαρόκου Κάλιντ Άιτ Τάλεμπ και του Ισραηλινού ομολόγου του Μόσε Αρμπέλ, ο οποίος επί του παρόντος επισκέπτεται το έθνος της Βόρειας Αφρικής.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας του Μαρόκου ανέφερε ότι η συμφωνία επιτρέπει την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και βέλτιστων πρακτικών στην ιατρική και τεχνολογική καινοτομία και την καταπολέμηση των μη μεταδοτικών ασθενειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις διμερείς προσπάθειες για τη διαχείριση θεμάτων δημόσιας υγείας και την ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας.

Οι δεσμοί μεταξύ του Μαρόκου και του Ισραήλ έχουν βελτιωθεί τους τελευταίους μήνες αφότου οι δύο χώρες υπέγραψαν μια συμφωνία υπό την αιγίδα των ΗΠΑ για την εξομάλυνση των σχέσεών τους.

Το Μαρόκο ήταν η τέταρτη αραβική χώρα που εξομάλυνε τις σχέσεις με το Τελ Αβίβ το 2020 μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και το Σουδάν, σε μια κίνηση που αποδοκίμασαν οι Παλαιστίνιοι ως «πισώπλατη μαχαιριά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Πώς θα αποφύγετε τη μετάδοση του Δάγκειου πυρετού από τα κουνούπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα