ΑΘΗΝΑ
00:09
|
04.05.2024
Χρονολογείται από την εποχή του Χαλκού και «σχεδόν ακόμα λάμπει», όπως ανέφερε η Κρατική Υπηρεσία Προστασίας Μνημείων της Βαυαρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γερμανοί αρχαιολόγοι έφεραν στο φως ένα σπάνιο ξίφος, ηλικίας άνω των 3.000 ετών, το οποίο χρονολογείται από την εποχή του Χαλκού και είναι εντυπωσιακά καλά διατηρημένο.  

Το χάλκινο ξίφος με την οκταγωνική λαβή βρέθηκε σε τάφο στο Νέρντιλινγκεν της νότιας Γερμανίας. Θεωρείται ότι είναι από τα τέλη του 14ου αιώνα π.Χ. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση, «σχεδόν ακόμη λάμπει», όπως ανακοίνωσε η Κρατική Υπηρεσία Προστασίας Μνημείων της Βαυαρίας (BLfD).

Στον τάφο οι αρχαιολόγοι βρήκαν οστά ενός άνδρα, μιας γυναίκας, ενός αγοριού και άλλα χάλκινα αντικείμενα. Δεν είναι προς το παρόν σε θέση να εκτιμήσουν με βεβαιότητα αν υπήρχε κάποια συγγενική ή άλλη σχέση ανάμεσα στα τρία άτομα που βρέθηκαν τον τάφο. Επιπλέον, αναφέρουν ότι η σπανιότητα του ευρήματος εγείρει πολλά ερωτήματα για την προέλευση του ξίφους.

Η υπηρεσία BLfD της Βαυαρίας διευκρίνισε ότι η κατασκευή ενός τέτοιου ξίφους ήταν περίπλοκη, καθώς η λαβή τοποθετήθηκε στη λεπίδα. Το ξίφος του Νέρντλινγκεν δεν φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε σε κάποια μάχη, αλλά πιστεύεται ότι ήταν πραγματικό όπλο, όχι απλά διακοσμητικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι άλλη τοξικότητα

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα