ΑΘΗΝΑ
16:03
|
03.05.2024
Η εμπορική συμφωνία Κένυας και Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράφηκε σήμερα στο Ναϊρόμπι παρουσία του Κενυάτη Προέδρου Γουίλιαμ Ρούτο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κένυα ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι των δύο πλευρών.

Οι διαπραγματεύσεις αφορούν «Συμφωνία Οικονομικής Εμπορικής Σχέσης» (ΕΡΑ) με στόχο την προώθηση του εμπορίου και τη δημιουργία «νέων οικονομικών ευκαιριών» που θα ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη της ισχυρότερης χώρας της ανατολικής Αφρικής.

Οι συνομιλίες των δύο πλευρών ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Ναϊρόμπι  σε αντιπροσωπείες με επικεφαλής τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εμπορίου κα Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ε.Ε., Βάλντις Ντομπρόβσκις, και την υπουργό Επενδύσεων, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κένυας, Μόσες Κούρια, παρουσία του Κενυάτη Προέδρου, Γουίλιαμ Ρούτο.

 Η Ε.Ε. είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κένυας και ο πρώτος εξαγωγικός προορισμός με όγκο εμπορικών συναλλαγών που το 2022 έφθασε τα 3,3 δις. ευρώ και αυξήθηκε κατά 27% από το 2018.

Σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ε.Ε. εκτιμάται πως θα συμβάλει στην δημιουργία ακόμη περισσότερων ευκαιριών για τους Κενυάτες επιχειρηματίες και εξαγωγείς  καθώς θα ανοίξει πλήρως την αγορά της Ε.Ε. στα προϊόντα που εξάγει η αφρικανική χώρα και θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις ευρωπαϊκών χωρών-μελών της ΕΕ χάρη σε μία «αυξημένη νομική βεβαιότητα και σταθερότητα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα