ΑΘΗΝΑ
02:01
|
09.05.2024
Εάν θέλαμε να φτιάξουμε πυρηνικά όπλα, θα το είχαμε κάνει είπε σήμερα ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη ρητή διαβεβαίωση πως το Ιράν δεν σκοπεύει ποτέ να αναπτύξει πυρηνικά όπλα επανέλαβε σήμερα ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί προσθέτοντας με νόημα πως μολονότι αυτή η δυνατότητα υπάρχει στη χώρα είναι επιλογή να μην προχωρήσει σε αυτή την οδό.

Τόνισε πως «ορισμένοι στον κόσμο» πιστεύουν πως η ισχύς δημιουργείται από την παραγωγή πυρηνικών όπλων, προσθέτοντας πως το Ιράν έχει πολλές φορές ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να τα αποκτήσει. Υπενθύμισε πως πρόκειται για απόφαση στη βάση θρησκευτικών πεποιθήσεων και της οδηγίας που έχει δώσει ο «Ανώτατος ηγέτης της Επανάστασης πως ποτέ δεν θα προβούμε στην παραγωγή πυρηνικών όπλων», αναφέροντας:

«Εάν δεν υπήρχε αυτή η ισλαμική πεποίθηση και εάν θέλαμε να φτιάξουμε πυρηνικά όπλα, θα το είχαμε κάνει. Και οι εχθροί μας ξέρουν πως δε θα μπορούσαν να κάνουν τίποτε για να μας σταματήσουν».

Με τον τρόπο αυτό ο Ραϊσί θύμισε τη δήλωση που έκανε την περασμένη βδομάδα ο Σιίτης Ανώτατος ιερωμένος στο Ιράν, Αλί Χαμενεί, ως «είναι ψέμα» ο ισχυρισμός της δύσης για τον «φόβο παραγωγής πυρηνικών όπλων στο Ιράν» επισημαίνοντας πως ακόμη και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αρκετές φορές έχουν παραδεχθεί πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το Ιράν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Πριν μερικές βδομάδες Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία (γνωστές ως Ε3, δηλαδή ως 3 ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, ΙΑΕΑ) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του διεθνούς οργανισμού για την πυρηνική ενέργεια επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει καμία ουσιώδης αλλαγή στη συμπεριφορά του Ιράν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα