ΑΘΗΝΑ
04:43
|
03.05.2024
Ο Γερμανός καγκελάριος θέλει να κάνει τη χώρα του παγκόσμια, ηγετική δύναμη στην παραγωγή ημιαγωγών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Μεγαλεπήβολα σχέδια προκειμένου να αποκτήσει η Γερμανία διεθνές προβάδισμα στην παραγωγή προηγμένων ημιαγωγών με νέες επενδύσεις για την ανέγερση εργοστασίων παρουσίασε σήμερα το πρωί μιλώντας σε εκδήλωση των Γερμανών βιομηχάνων ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ο Σολτς τόνισε την ανάγκη να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατόν η εξάρτηση της Ευρώπης στον τομέα των ημιαγωγών που παίζει καταλυτικό ρόλο στην παραγωγή συσκευών τεχνολογιών αιχμής (όπως τα έξυπνα κινητά, υπολογιστές, ηλεκτροκίνηση, κ.α.) από χώρες του εξωτερικού με πρώτη την Κίνα.

 Με αφορμή την «Ημέρα Γερμανικής Βιομηχανίας» ο Σολτς εξήρε τις προσπάθειες της ΕΕ να αυξήσει το μερτικό των Βρυξελλών στην παγκόσμια παραγωγή ημιαγωγών λέγοντας πως «ένας στους τρεις ημιαγωγούς που παράγεται στην Ευρώπη είναι από τη Σαξονία».  Ο ίδιος πρόσθεσε πως μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής ημιαγωγών θέλουν να επενδύσουν στην Γερμανία, όπως ο ταϊβανέζικος κολοσσός  TSMC.

«Εάν (σ.σ. αυτά τα σχέδια) εφαρμοστούν , και δουλεύουμε πάνω σε αυτό, τότε η Γερμανία θα γίνει μία από τους μεγάλους παραγωγούς ημιαγωγών παγκοσμίως» είπε ο Σολτς προσθέτοντας πως αυτό θα βοηθήσει και την ΕΕ να διαφοροποιήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού και να μειώσει την εξάρτηση από την Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες.

Η χρυσή επένδυση της Intel

Λίγη ώρα μετά, η Intel που είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής ημιαγωγών παγκοσμίως, ανακοίνωσε πως προχωρά σε επενδύσεις 30 δις. ευρώ στη Γερμανία,εκ των οποίων 10 δις. είναι κρατικές επιδοτήσεις (σε μία περίοδο που το Βερολίνο πιέζει άλλες χώρες της Ε.Ε. να επανέλθουν σε μείωση των κρατικών δαπανών και σε δημοσιονομική πειθαρχία).

Επενδύσεις στην παραγωγή ημιαγωγών στο Μαγδεμβούργο που ανακοινώθηκαν πέρσι ανέρχονται σε 17 δις ευρώ εκ των οποίων τα 6,8 δις. ευρώ προέρχονται από κρατικές γερμανικές επιδοτήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα