ΑΘΗΝΑ
12:42
|
28.04.2024
Είναι η πρώτη φορά στα 500 χρόνια της ιστορίας της που η Εκκλησία της Αγγλίας ζητά επισήμως μισθολογική αύξηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμη και ο κλήρος δεν είναι απρόσβλητος από την κρίση του κόστους διαβίωσης στη Βρετανία, η οποία έχει πλέον αναγκάσει τους εφημερίους της Εκκλησίας της Αγγλίας να υποβάλουν επίσημη αξίωση για μισθολογική αύξηση για πρώτη φορά στη σχεδόν 500χρονη ιστορία τους.

Το συνδικάτο Unite, το οποίο εκπροσωπεί περισσότερους από 2.000 κληρικούς και λαϊκούς στην Εκκλησία της Αγγλίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 19/6 ότι ζήτησε αύξηση 9,5% στη μισθοδοσία που λαμβάνουν οι κληρικοί, αρχής γενομένης τον Απρίλιο του 2024.

«Η Εκκλησία της Αγγλίας έχει δισεκατομμύρια στην τράπεζα και μπορεί να καλύψει τη μέτρια αύξηση των αποδοχών που επιδιώκουν οι κληρικοί της», είπε η γενική γραμματέας του Unite, Σάρον Γκράχαμ, αναφερόμενη στο επενδυτικό ταμείο ύψους 10,3 δισεκατομμυρίων λιρών (13,20 δισεκατομμύρια δολάρια), που εντάχθηκε στην ετήσια έκθεση για το 2022 των Εφημέριων της Εκκλησίας.

Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Αγγλίας παραδέχθηκε ότι το σώμα έχει επίγνωση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των κληρικών. Πέρυσι η Εκκλησία εξοικονόμησε 3 εκατομμύρια λίρες για τις μητροπόλεις της προκειμένου να δώσει παροχές σε κληρικούς που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα εξαιτίας του πληθωρισμού και της αύξησης των λογαριασμών ενέργειας.

Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους και προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τον περασμένο χρόνο, απαιτώντας αυξήσεις μισθών λόγω τξς κατάστασης με τον πληθωρισμό στη χώρα.

Το Unite πρότεινε ο εθνικός κατώτερος μισθός των κληρικών να αυξηθεί σε 34.984 ευρώ και ο εθνικός μισθολογικός δείκτης αναφοράς να αυξηθεί σε 36.756,90 ευρώ, όπως είπε το ίδιο.

«Τον περασμένο χρόνο πολλοί κληρικοί χρειάστηκε να στραφούν στην φιλανθρωπική βοήθεια γιατί δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα. Η προταθείσα αύξηση είναι απαραίτητη για να αρχίσει η μισθολογική ευθυγράμμιση με τον πληθωρισμό ενώ ταυτόχρονα να αντιμετωπιστεί η επείγουσα δυσκολία και η ανασφάλεια που βιώνουν τόσοι πολλοί κληρικοί και οι οικογένειές τους», είπε ο Σαμ Μαγκίνις, μέλος του κλήρου και του συνδικάτου.

Η επιτροπή αμοιβών της Εκκλησίας της Αγγλίας θα συγκληθεί για να κάνει συστάσεις για τους μισθούς του κλήρου και αυτό μετά θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Αρχιεπισκόπων τον Σεπτέμβριο για μια τελική σύσταση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα