ΑΘΗΝΑ
04:28
|
13.05.2024
Ο γελοίος ψηφιακός καθρέφτης της πραγματικότητας της ΝΔ τώρα και σε βιντεοπαιχνίδι για τη νεολαία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είναι γεγονός ότι οι επικείμενες εκλογές πλανώνται σα φάντασμα πάνω από τη χώρα, με δεδομένη τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας η οποία έφερε σαρωτικά αποτελέσματα στις προηγούμενες εκλογές και τη γενικευμένη κατάθλιψη της αντιπολίτευσης που έχει πέσει σε αριστερή μελαγχολία μετά τις 21 Μαΐου.

Η Νέα Δημοκρατία όμως, αφού κατέκτησε τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τώρα έχει σκοπό να κατακτήσει ακόμα περισσότερο τις νεανικές ηλικίες, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρότερους να παίξουν ένα διαδικτυακό ηλεκτρονικό παιχνίδι που λάνσαρε σήμερα στον ιστότοπό της.

Ω ναι, είναι πέρα για πέρα αλήθεια, και μάλιστα προτού γραφτούν οι παρούσες γραμμές, πρόλαβα και έπαιξα λίγο από το παιχνιδάκι, για να αποκτήσω πλήρη άποψη για το συγκεκριμένο εγχείρημα. Για κάτι τέτοιες στιγμές θεωρώ πως οι δημοσιογράφοι πρέπει να πληρωνόμαστε βαρέα και ανθυγιεινά.

Με τον τίτλο «Σταθερά Τολμηρά Μπροστά – The Game», λοιπόν, το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ προσπαθεί να αποδώσει γρήγορα και εύπεπτα το πρόγραμμα του κόμματος, μεταφέροντας τον ενδιαφερόμενο παίχτη σε ένα περιβάλλον φωτεινό και με έντονα χρώματα όπου θα χειριστεί ένα νέο κορίτσι -που αποτελεί και την ηρωϊδα του ηλεκτρονικού παιχνιδιού- η οποία πρέπει να πηδήξει όσο πιο ψηλά μπορεί για να ξεπεράσει τα διάφορα εμπόδια όπως τη «γραφειοκρατία», τις «ανισότητες», την «ανεργία», τη «μοιρολατρία», αλλά και διάφορες κοινότοπες φράσεις όπως «όλοι ίδιοι είναι» και «τι να κάνεις» που συνηθίζουν να λένε οι απολιτίκ νέοι.

Ενδιάμεσα από τα εμπόδια εμφανίζεται ένα μπλε κουτάκι με το σήμα της ΝΔ το οποίο σου χαρίζει λίγη ζωή ακόμα, μήπως και καταφέρεις να πηδήξεις πιο ψηλά στα επόμενα εμπόδια.

«Για να φτάσουμε στην Ελλάδα που θέλουμε, πρέπει πρώτα να ξεπεράσουμε εμπόδια και παθογένειες. Να πιάσουμε στόχους και να σηκωνόμαστε κάθε φορά που σκοντάφτουμε. Αυτό ακριβώς είναι και το κόνσεπτ του παιχνιδιού που σχεδιάσαμε και λανσάρουμε σήμερα. Μία διαδρομή μπροστά, με προκλήσεις και στόχους. Περνάμε τις πίστες μαζί σταθερά και τολμηρά. Και προχωράμε μόνο μπροστά, για να αλλάξει πίστα η πατρίδα μας!», αναφέρει η ΝΔ. 

Η αλήθεια είναι ότι εγώ που δεν έχω και καμία τρομερή εμπειρία με το gaming, δεν κατάφερα να πάω παρακάτω από το εμπόδιο «μοιρολατρία», και μετά από 2-3 προσπάθειες, τα παράτησα. Εντοπίζετε τη βαρύνουσα σημειολογία της κατάστασης, έτσι;

Τι να κάνεις, με ένα κόμμα που βλέπει τα βασικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν την καθημερινότητα και χιλιάδες ανθρώπους ως πίστες παιχνιδιού που πρέπει έτσι απλά να ξεπεράσει κάποιος για να φτάσει σε ένα άγνωστο τέλος ώστε να θεωρηθεί άξιος για λίγη ζωή ακόμα, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτό το «καλό τέλος» του παραμυθιού προορίζεται για λίγους. Συγκεκριμένα, μόνο για αυτούς.

Και αν δεν καταφέρατε ούτε εσείς να κάνετε την ηρωίδα σας να πάει παρακάτω από τη μοιρολατρία μέσα σε αυτόν τον γελοίο ψηφιακό καθρέφτη της πραγματικότητας που αποτελεί το video game της ΝΔ, μη στεναχωριέστε, γιατί έτσι ακριβώς συμβαίνει και στη ζωή.

Ειδικά στους μίζερους αριστερούς που έχουν την τάση να αναμοχλεύουν την κατασκευασμένη με Λίστα Πέτσα πραγματικότητα και να προσπαθούν να επαναφέρουν, έστω και λίγο, την κανονική.

Καλή τύχη σε όλους, τόσο στο παιχνίδι όσο και στη ζωή. Ραντεβού στα ουφάδικα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψέματα από τον πρωθυπουργό για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια»

Πρόκληση από τη νέα Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας – Απάντηση από το ΥΠΕΞ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα