ΑΘΗΝΑ
17:28
|
28.04.2024
ΚΚΕ, Μητσοτάκης και παγκόσμια επανάσταση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εμείς δεν είμαστε με τη Ρωσία, δεν είμαστε ούτε και με την Ουκρανία. Ούτε με τον Πούτιν, ούτε με τον Ζελένσκι. Βεβαίως στο Κίεβο έγινε πραξικόπημα, βεβαίως η νέα εξουσία κατεδίωκε τους ρωσόφωνους πληθυσμούς, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τη Ρωσία να επέμβει να τους προστατεύσει. Γιατί είναι καπιταλιστική, γιατί δεν είναι η Σοβιετική Ένωση. Και γιατί αυτό το ζήτημα πρέπει να το λύσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι του Ντονμπάς, αφού είναι Ουκρανοί πολίτες. (Το οποίον σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα όσο ο Πούτιν βλέπει τους Ρώσους να σφάζονται από τον Ζελένσκι, τους ναζί και το ΝΑΤΟ και δεν κάνει τίποτα, δεν υπάρχει επίσης πρόβλημα να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και να γίνει βάση του κατά της Ρωσίας και ο Πούτιν να τους παρακολουθεί απαθής, όταν όμως επεμβαίνει στρατιωτικά να υπερασπίσει αυτούς τους πληθυσμούς και τη χώρα του γίνεται ιμπεριαλιστής).

Αυτές τις θέσεις υποστήριξε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον RealFM. Και συνέχισε λέγοντας ότι η λύση του Ουκρανικού θα έρθει με το να ανατρέψει η εργατική τάξη της Ουκρανίας τον Ζελένσκι και η εργατική τάξη της Ρωσίας τον Πούτιν και να γίνει ειρήνη.

Όπως και όλα τα άλλα ζητήματα, το θέμα αυτό θα λυθεί κατά τα φαινόμενα σε ένα εντελώς απροσδιόριστο μέλλον. Μέχρι να φτάσουμε σ’ αυτό το μέλλον και για να το φτάσουμε, το μόνο που έχουν να κάνουν οι εργάτες και ο λαός είναι να ενισχύουν οικονομικά το κόμμα και να το ψηφίζουν στις εκλογές. Αν ζούσε στις μέρες μας ο Λένιν, θα τον είχαν βγάλει τυχοδιώκτη τον άνθρωπο. (Άλλωστε το ίδιο Κόμμα ήταν που έβγαλε τυχοδιώκτη τον Άρη Βελουχιώτη, τον διέγραψε, τον αποκήρυξε και τον οδήγησε στο θάνατο).

Το ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι μια σύγκρουση Ρωσίας και ΝΑΤΟ, παγκόσμιας σημασίας, από την οποία θα κριθεί όχι μόνο το τι θα γίνει στην Ουκρανία, αλλά και το πώς θα εξελιχθεί η όλη παγκόσμια κατάσταση δεν φάνηκε να τον απασχολεί, ούτε να επηρεάζει τη θέση του κόμματος. Ούτε καν η θέση των κομμουνιστών στην ίδια τη Ρωσία και την Ουκρανία δεν επηρεάζει το ΚΚΕ. Ιμπεριαλιστές οι Αμερικανοί, ιμπεριαλιστές και οι Ρώσοι. Κι ας γίνεται ο πόλεμος βαθιά μέσα στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης κι ας αποτελεί την κύρια παγκόσμια προσπάθεια του δυτικού ιμπεριαλισμού.

Ποιος κόσμος θα προκύψει από μια νίκη της Ρωσίας (ή μια ήττα του ΝΑΤΟ), ποιος θα προκύψει από μια ήττα της Ρωσίας (ή μια νίκη του ΝΑΤΟ); Αυτό, δηλαδή το κεντρικό διακύβευμα του πολέμου στην Ουκρανία, δεν μοιάζει να ενδιαφέρει το Κόμμα. Προέχει η επανάσταση στη Ρωσία και την Ουκρανία, έστω κι αν κανείς στον κόσμο δεν τη βλέπει να έρχεται. Και πάντως δεν μοιάζει πιθανό να έλθει με αυτές τις θέσεις.

«Τι Πούτιν, τι Ζελένσκι», όπως «τι Τσίπρας, τι Μητσοτάκης» ή μάλλον καλύτερος ο Μητσοτάκης προς τον οποίο ο κ. Κουτσούμπας έκανε ένα τεράστιο δώρο εκστομίζοντας ένα τεράστιο και χοντροκομμένο ψέμα, τη θεωρία ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χειρότερη μετά τη μεταπολίτευση! Γιατί για πολλά μπορεί να επικρίνει κανείς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως και να τη βγάζει τη χειρότερη μετά το 1974! Έλεος.

Με το ψέμα αυτό λίγες ψήφους κέρδισε το ΚΚΕ. Αλλά έστειλε ένα «σήμα» προς τα λαϊκά στρώματα ότι μπορούν να ψηφίσουν άνετα Μητσοτάκη, αφού ακόμα και οι κομμουνιστές λένε ότι είναι καλύτερος από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα.

Το 2015, το ΚΚΕ ήταν με το «Ούτε Ναι, ούτε Όχι» στο δημοψήφισμα για τα Μνημόνια. Το 1989 συμμάχησε με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας» ήταν παλιότερα το σύνθημά του. Και για τη Γερμανία πριν τον πόλεμο το σύνθημα ήταν «Tι Σοσιαλφασίστες, τι Χίτλερ» (κατά την «Τρίτη Περίοδο» της Κομμουνιστικής Διεθνούς).

Αξιοσημείωτα σταθερή η «γραμμή» του Κόμματος. Στους αναγνώστες επαφίεται να κρίνουν αν αυτή η «γραμμή» βοηθάει την «εργατική τάξη» να νικάει ή αν οργανώνει τις ήττες της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα