ΑΘΗΝΑ
12:02
|
01.05.2024
«Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με την Τουρκία σε καθεστώς μόνιμης κλιμάκωσης και στα όρια ενός θερμού επεισοδίου, όπως έγινε το 2020».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η μία και μόνη διαφορά μας με την Τουρκία μπορεί να επιλυθεί βάσει του Διεθνούς Δικαίου» τόνισε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μητσοτάκης επανέλαβε πως εάν σε μία πιθανή συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο τελευταίος επιμείνει σε μία ρητορική που θίγει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, «τότε δεν έχουμε πολλά να συζητήσουμε, θέματα κυριαρχίας και αποστρατιωτικοποίησης είναι εκτός ατζέντας». Ωστόσο, εκτίμησε πως «δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με την Τουρκία σε καθεστώς μόνιμης κλιμάκωσης και στα όρια ενός θερμού επεισοδίου, όπως έγινε το 2020».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο της λεγόμενης «συνεκμετάλλευσης» ενεργειακών πόρων στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέκλεισε κατηγορηματικά μία τέτοια προοπτική, τουλάχιστον στην παρούσα, προεκλογική φάση…

Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τους δύο μειονοτικούς υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, διεμήνυσε ότι η «Τουρκία οφείλει να επαναξιολογήσει το πως κινείται στη Θράκη». Επιβεβαίωσε επίσης πως θα συζητήσει το συγκεκριμένο ζήτημα «ανοιχτά με τον Ερντογάν», προσθέτοντας:

«Αυτή τη φορά το τουρκικό προξενείο ξέφυγε, δεν είναι κάτι, που θα ανεχθώ πλέον».

Επανέλαβε ότι η στήριξη του τουρκικού προξενείου κατευθύνθηκε αποκλειστικά και μόνο στους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και επαναβεβαίωσε πως ανεξαρτήτως του τι θα ψηφίσει η μειονότητα ο ίδιος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζει την πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας για τη μειονότητα.

Διέψευσε ότι εάν εκλεγεί θα ιδιωτικοποιήσει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια υγεία κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «χυδαιότητα». Επέμενε πως την επόμενη 4ετία θα αντιμετωπιστούν ζητήματα, όπως η μεγάλη αναμονή για ένα τακτικό χειρουργείο ή η κατάσταση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ θα δρομολογηθεί και η αναμόρφωση των 156 Κέντρων Υγείας ανά τη χώρα. Σε αυτό το σημείο επετέθη με δριμύτητα στον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας χυδαία την αναφορά του ότι η ΝΔ επιδιώκει να κάνει διαλογή ανάμεσα σε καρκινοπαθείς ασθενείς με μικρό προσδόκιμο ζωής. «Έχουμε εγκρίνει ακριβά αντικαρκινικά φάρμακα, που δεν έχει εγκρίνει η Γερμανία και βγαίνει ο κ. Τσίπρας και λέει ότι θα αφήνουμε καρκινοπαθείς να πεθάνουν» είπε.

Παραδέχθηκε, πάντως πως η ακρίβεια και δη ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι μεγάλο πρόβλημα και για την αντιμετώπιση του προέκρινε την εμπέδωση μίας κατάστασης ελέγχου και διαφάνειας, καθώς και την αύξηση μισθών και τη μείωση των φόρων.

Αναφερόμενος στη σύνθεση νέας κυβέρνησης εάν κερδίσει τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα υπάρξει «γερό ταρακούνημα» καθώς, όπως τόνισε, δε σκοπεύει να φτιάξει μία κυβέρνηση «ισορροπιών και γεωγραφικής εκπροσώπησης» αλλά κυβέρνηση «δουλειάς» και ανθρώπων «αποτελεσματικών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα