ΑΘΗΝΑ
18:29
|
28.04.2024
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής αποκάλεσε την εταιρεία έναν από τους «πιο επικίνδυνους» εργοδότες στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Amazon αντιμετωπίζει έρευνα από το Κογκρέσο των ΗΠΑ σχετικά με τις πρακτικές ασφάλειας της αποθήκης της, κάτι που εντείνει την πίεση που αντιμετωπίζει για τη μεταχείριση των εργαζομένων.

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε την έρευνα, αποκαλώντας την εταιρεία έναν από τους «πιο επικίνδυνους» εργοδότες της Αμερικής.

Αναφέρθηκε σε πρόσφατη έκθεση που διαπίστωσε ότι τα ποσοστά τραυματισμών στις αποθήκες της Amazon στις ΗΠΑ είναι υψηλότερα από ό,τι σε παρόμοιες εγκαταστάσεις.

Η Amazon απάντησε ότι διαφωνεί με τους ισχυρισμούς.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Στιβ Κέλι δήλωσε ότι η εταιρεία είχε επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τη βελτίωση της ασφάλειας από το 2019 και έχει μειώσει τους τραυματισμούς στις ΗΠΑ κατά 23% σε αυτό το διάστημα.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων μας. Πάντα θα υπάρχουν τρόποι βελτίωσης, αλλά είμαστε περήφανοι για την πρόοδο που έχουμε σημειώσει», είπε.

Η έκθεση που επικαλείται ο Σάντερς δημοσιεύτηκε από το Κέντρο Στρατηγικής Οργάνωσης που υποστηρίζεται από τα συνδικάτα. Χρησιμοποιώντας κρατικά δεδομένα, διαπίστωσε ότι το ποσοστό τραυματισμών της εταιρείας το 2022 ήταν 70% υψηλότερο από το ποσοστό σε αποθήκες εκτός της Amazon.

Οι ρυθμιστικές αρχές του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ έχουν επίσης εκδώσει μια σειρά από αναφορές εναντίον της εταιρείας για τις συνθήκες εργασίας σε ορισμένες από τις αποθήκες της, προειδοποιώντας για «εργονομικούς κινδύνους» που συνδέονται με τον ρυθμό με τον οποίο το προσωπικό επεξεργάζεται τις παραγγελίες. Η Amazon άσκησε έφεση στις συγκεκριμένες αναφορές.

Η έρευνα της Γερουσίας ακολουθεί τον αυξημένο έλεγχο που αντιμετωπίζει η Amazon για τη μεταχείριση των εργαζομένων από την πανδημία και μετά, όταν μια παγκόσμια κατακραυγή για τις εργασιακές συνθήκες πυροδότησε απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη, ρυθμιστικές έρευνες και ώθηση των εργαζομένων να συνδικαλιστούν σε πολλές αποθήκες των ΗΠΑ.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκατοντάδες εργαζόμενοι της Amazon στο Κόβεντρι απεργούν αυτήν τη στιγμή και το συνδικάτο τους απέσυρε πρόσφατα την προσφορά της εργοδοσίας για αναγνώριση των αιτημάτων τους, κατηγορώντας τον κολοσσό των αγορών για «βρώμικα κόλπα».

Ο Μπέρνι Σάντερς έχει επικρίνει στο παρελθόν την Amazon για τις φορολογικές πρακτικές και τους μισθούς της, μια εκστρατεία που η Amazon είπε ότι έπαιξε ρόλο στην απόφασή της να αυξήσει την ελάχιστη ωριαία αμοιβή για τους αμερικανούς εργαζομένους το 2018 στα 15 δολάρια.

Σε επιστολή προς την Amazon που ειδοποιούσε την εταιρεία για την έρευνα, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής έγραψε: «Η αναζήτηση της εταιρείας για κέρδη με κάθε κόστος οδήγησε σε μη ασφαλή εργασιακά περιβάλλοντα, έντονη πίεση για εργασία με μη βιώσιμους ρυθμούς και ανεπαρκή ιατρική φροντίδα για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους της Amazon».

Ως επικεφαλής της επιτροπής της Γερουσίας επιφορτισμένος με την επίβλεψη της εργατικής νομοθεσίας, ο κ. Σάντερς διοργάνωσε μια ακρόαση στην Ουάσιγκτον νωρίτερα αυτό το έτος, η οποία απαιτούσε από τον ιδρυτή των Starbucks, Χάουαρντ Σουλτς, να απαντήσει δημόσια στους ισχυρισμούς ότι η εταιρεία είχε παράνομα αντίποινα εναντίον των εργαζομένων που ψήφισαν υπέρ του της σύστασης συνδικάτου.

Η κίνηση του κ. Σάντερς θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε ακρόαση στην οποία η Amazon θα αναγκαστεί να καταθέσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συζητά νέο πρόγραμμα δανείων με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Αίγυπτος: Τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ μειώθηκαν κατά 50% εν μέσω εντάσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα