ΑΘΗΝΑ
21:14
|
04.10.2024
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε υποδοχή ροκ σταρ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου υποδέχθηκε τους 100 υπότροφους του ιδρύματός του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομιλία σε 100 «υπότροφους» του ιδρύματός του έκανε σήμερα το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που έφθασε στην πόλη από την Αντίπαρο όπου έκανε σύντομες διακοπές προσκεκλημένος του γνωστού χολιγουντιανού ηθοποιού Τομ Χανκς και της συζύγου του Ρίτας Γουίλσον.

Σε συνάντηση που είχε με τους υπότροφους του ιδρύματός του, συνέδεσε τη διαδρομή  του ιδρύματός του, «Obama Foundation Leaders», με την επίδραση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία.

«Σκεπτόμενοι την πιο βαθιά επίδραση που είχε η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή, δυτική και παγκόσμια Ιστορία, αυτή είναι αξιοσημείωτη, εν μέρει επειδή βρισκόταν στο σταυροδρόμι της Ανατολής, της Δύσης, του Βορρά και του Νότου, υπήρχε εμπόριο, ναυτιλία και ανταλλαγή ιδεών, όπως αυτή που γίνεται μεταξύ των αποφοίτων εδώ» είπε στη διάρκεια της 75λεπτης εκδήλωσης.

Ακολούθησε κουβέντα με τέσσερις από τους υπότροφους του ιδρύματος από Σλοβακία, Μαλαισία, Ζιμπάμπουε και Ναμίμπια οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις που τους υπέβαλε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ σε σχέση με την έννοια της ηγεσίας μέσα από προσωπικές αξίες.

Οι απόφοιτοι επιφύλαξαν στον Ομπάμα υποδοχή σταρ επιλέγοντας να τον χειροκροτήσουν παρατεταμένα με έκδηλο ενθουσιασμό. Μαζί του ήταν και η αδελφή του, Μάια Σοετόρο Εντζί σε ρόλο «συμβούλου» του ιδρύματος.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η μοναδική Ελληνίδα που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό τμήμα του ιδρύματος Ομπάμα, η Ελπίδα Κόκκοτα, που επιλέχθηκε γιατί ίδρυσε την Μη Κυβερνητική Μη κερδοσκοπική Οργάνωση «Mexoxo» με στόχο την ενίσχυση του ισότιμου ρόλου των γυναικών στην κοινωνία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έκλεισαν τρία νοσοκομεία στον Λίβανο

Ομιλία Χαμενεΐ στην Τεχεράνη: «Ο μαρτυρικός θάνατος του Νασράλα θα ενισχύσει τη δύναμή μας»

Κάσες με κρασιά από την έρημο Νεγκέβ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την έγκριση εξαγωγής βομβών στο Ισραήλ

Κατηγορηματικά υπέρ των αμβλώσεων η Μελάνια Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα