ΑΘΗΝΑ
16:45
|
21.06.2024
Ο Βαρουφάκης τόνισε, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έρθει με άγριες διαθέσεις και θα διαγράψει τον προϋπολογισμό του Μητσοτάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με δυσοίωνες εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία εμφανίσθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε μία από τις τελευταίες προεκλογικές συνεντεύξεις του, στο ραδιόφωνο του Alpha. 

Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε, ειδικότερα, ότι το τσουνάμι που έχει ήδη χτυπήσει οικονομικά ισχυρές χώρες στον τομέα των ακινήτων, «έρχεται και εδώ». Τελικώς, «η φούσκα θα σκάσει», προέβλεψε, και όλα τα δημοσιονομικά στοιχεία και τα προγράμματα των κομμάτων «θα πεταχτούν στα σκουπίδια». 

Θέση, εξ άλλου, του πολιτικού φορέα του οποίου ηγείται είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Και, υπ’ αυτό το πρίσμα, υποστήριξε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένει να τελειώσουν οι εκλογές», επιπλέον να υπάρξει κατάληξη στο νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο. Μετά, «θα έλθουν με πολύ άγριες διαθέσεις, …τροϊκανικού χαρακτήρα. Θα πάρουν τον προϋπολογισμό του κ. Μητσοτάκη και θα διαγράφουν γραμμή-γραμμή», ισχυρίσθηκε και συνέχισε «Αυτό θα φέρει μεγάλη ασφυξία στους ανθρώπους που έχουν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία τον Μάιο και (θα ψηφίσουν) τώρα ξανά. Γιατί θα χάσουν την πρόσβαση στη ρευστότητα πάνω στην οποία χτίσθηκε αυτή η φούσκα, που έκανε τον κ. Μητσοτάκη επικυρίαρχο του πολιτικού παιγνίου αυτήν τη στιγμή».

Αντιδρώντας, σε άλλο σημείο της συνέντευξης, σε όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για μία Βουλή με πολλά, μικρά κόμματα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη υπενθύμισε ότι «ο κ. Τσίπρας ψήφισε την απλή αναλογική, η οποία στόχο έχει μια πολυφωνική Βουλή». Και, συμπλήρωσε, «οι εσωτερικές αντιφάσεις τού κ. Τσίπρα είναι κάτι που πρέπει να συζητήσετε μαζί του». Ενώ, όπως επεσήμανε, «η απλή αναλογική κάηκε στη συνείδηση του κόσμου, δεν καταφέραμε να την καταστήσουμε κυρίαρχη». Υπογράμμισε δε, ότι «η πολυφωνία είναι πολύ ωραίο πράγμα, αλλά δεν πρέπει να είναι κακοφωνία […] εμείς ούτε φωνάζουμε ούτε βρίζουμε, μιλάμε πάρα πολύ συγκροτημένα».

Τέλος, επανέλαβε το βασικό δίλημμα που θέτει το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στους πολίτες: «Τη φωνή αυτή την θες στη Βουλή; Είναι στο χέρι σου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβακία: Υπόλογη για προδοσία η προηγούμενη κυβέρνηση για τη βοήθεια στην Ουκρανία

Έτσι θα είναι το (Euro)pride κι άμα γουστάρετε!

ΑΚΕΛ: Tο συμφέρον της Κύπρου επιτάσσει καμιά εμπλοκή στον ισραηλινό πόλεμο

Επιτροπή ΟΗΕ: Στοχοποίηση αμάχων, εξόντωση και σεξουαλική βία κατά Παλαιστινίων, διαπράττει το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα