ΑΘΗΝΑ
04:15
|
01.05.2024
Ο επόμενος Γ.Γ. του ΝΑΤΟ θα πρέπει να ευχαριστήσει τόσο τον Μακρόν, όσο και τον Μπάιντεν, είπε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, ανακοίνωσε ότι επέλεξε να μην είναι υποψήφιος επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ λόγω διχασμού μεταξύ των συμμάχων.

«Δεν πρόκειται να συμβεί», ανέφερε ο Γουάλας, σύμφωνα με τον Economist.

Αφού έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παροχή όπλων για την Ουκρανία, το Λονδίνο έδειξε να θέλει τον Γουάλας στην ηγεσία του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι ΗΠΑ θέλουν να παραμείνει Γενικός Γραμματέας ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος κατέχει τη θέση από το 2014 και η θητεία του παρατάθηκε το 2022 μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Δείχνει να μην υπάρχει ακόμη σαφής συναίνεση μεταξύ και των 31 κρατών μελών του ΝΑΤΟ, ειδικά υπό το φως των ανταγωνιστικών οραμάτων για τη συμμαχία μεταξύ των ΗΠΑ και της Γαλλίας, καθώς οι πρώτες θέλουν η συμμαχία να σκληρύνει περαιτέρω τη στάση της απέναντι στην Κίνα.

Ο επόμενος Γ.Γ. του ΝΑΤΟ θα πρέπει να ευχαριστήσει τόσο τον Μακρόν, όσο και τον Μπάιντεν, είπε ο Γουάλας.

Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, η The Telegraph ανέφερε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί να εμποδίσει τον Μπεν Γουάλας από το να γίνει ο επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ λόγω του Brexit.

Η Telegraph ανέφερε ότι Γάλλοι αξιωματούχοι ενημέρωσαν τους ομολόγους τους στο ΝΑΤΟ ότι θέλουν έναν Γ.Γ. προερχόμενο από την Ε.Ε.

Πηγές είπαν στην The Telegraph ότι πολλές χώρες, με προεξάρχουσα τη Γαλλία, επιμένουν ότι ο επόμενος γενικός γραμματέας πρέπει να είναι από ένα κράτος της Ε.Ε. και ο Μακρόν φέρεται να έχει την υποστήριξη της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Πολωνίας.

Αργότερα, ο Guardian ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι δύσπιστες για την υποψηφιότητα του Μπεν Γουάλας για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, επειδή αρκετοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ είναι δυσαρεστημένοι μαζί του για τα μέτρα του για την Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ διατηρούν επιφυλάξεις για τον Γουάλας, με ορισμένους από τον στρατό να είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που έθεσε τον ρυθμό στο ζήτημα της Ουκρανίας, ανέφερε η εφημερίδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα