ΑΘΗΝΑ
02:24
|
02.05.2024
«Το διακύβευμα στις 25 του μήνα είναι αν θα επιτρέψουμε με τη ψήφο μας ένα καθεστώς ανεξέλεγκτο. Ασύδοτο. Επικίνδυνο», τόνισε χθες από την Πάτρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προτελευταία ημέρα πριν την επίσημη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων η σημερινή και ως είθισται η Αθήνα είναι στη διάθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει απόψε στις 20:00 στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Συντάγματος, στέλνοντας στους πολίτες της πρωτεύουσας και όλης της χώρας το μήνυμά του για την ανάγκη ενίσχυσης της εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης που προτείνει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει για μια ακόμα φορά να ζητήσει από τους ψηφοφόρους να βάλουν «φρένο» στον κίνδυνο μιας «ανεξέλεγκτης και ασύδοτης Δεξιάς», όπως έκανε χθες και από την Πάτρα.

«Το αληθινό πρόγραμμα της ΝΔ αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες. Δεν είναι οι πλουσιοπάροχες υποσχέσεις του κυρίου Μητσοτάκη. Είναι αυτό που έχει καταθέσει ως πρόγραμμα σταθερότητας, πριν από δύο μήνες, στις Βρυξέλες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την πλατεία Γεωργίου.

Εξαπολύοντας την επίθεση του καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη ΝΔ ότι «το πρόγραμμά της αντιγράφει τα εγχειρίδια του νεοφιλελευθερισμού και η τακτική της τον Μακιαβέλλι».

Ακολούθως υποστήριξε ότι μόνο δύο στρατηγικές επιλογές και μόνο δύο αντίστοιχα προγράμματα συγκρούονται την Κυριακή και πρόσθεσε: «Στρατηγική και σχέδιο της ΝΔ, δεν το κρύβουν, δεν είναι μόνο να κερδίσουν αλλά και να αποδυναμώσουν το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τη μόνη δύναμη που μπορεί να τους εμποδίσει να στήσουν ανεξέλεγκτο καθεστώς. Σχέδιό τους είναι μια κατακερματισμένη, παράλυτη από μικρούς εμφυλίους, μικρών κομμάτων αντιπολίτευση. Μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση ανήμπορη να προβάλει σοβαρή αντίσταση στις πολιτικές τους. Με πολλά μικρά κόμματα στη Βουλή».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση και στα μικρότερα κόμματα του προοδευτικού χώρου υποστηρίζοντας ότι έχουν αποδεχθεί το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη. «Κλείνουν τα μάτια μπροστά στο ολοφάνερο πια σχέδιο της Δεξιάς. Και της ανοίγουν, είτε το συνειδητοποιούν, ή όχι, το δρόμο. Με τις αντισύριζα εμπάθειες, πέταξαν στα σκουπίδια την ιστορική δυνατότητα μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας. Με την υπονόμευση της απλής αναλογικής. Με τακτικές ελαφρότητας και μικροφιλοδοξίας. Με τον δήθεν διμέτωπο που ήταν και είναι ακόμα μονομέτωπος κατά του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε και υπογράμμισε ότι «αυτή η στάση ευνοεί αντικειμενικά τη Δεξιά. Είναι συνδρομή στα σχέδια του κυρίου Μητσοτάκη».

«Το διακύβευμα στις 25 του μήνα δεν είναι αν την επόμενη μέρα θα έχουμε σταθερότητα, ή κυβέρνηση. Αλλά αν την επόμενη μέρα θα επιτρέψουμε με τη ψήφο μας ένα καθεστώς ανεξέλεγκτο. Ασύδοτο. Επικίνδυνο», τόνισε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «άθλια και επικίνδυνα παιχνίδια με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα, με τη Θράκη και τη μειονότητα και με εργαλείο την ΕΥΠ, που όπως φαίνεται τη θεωρεί εργαλείο στα σχέδιά του, ακόμα και τα προεκλογικά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα