ΑΘΗΝΑ
06:23
|
02.05.2024
Σκοπός της επίσκεψής του, είναι η οικοδόμηση και η προώθηση της ατμόσφαιρας ειρήνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιταλός καρδινάλιος Ματέο Τζούπι, ο οποίος έχει οριστεί από τον Πάπα Φραγκίσκο ως απεσταλμένος για την ουκρανική διευθέτηση, πρόκειται να επισκεφθεί την Μόσχα άμεσα, ανέφερε, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ο Λεονίντ Σεβαστιάνοφ, επικεφαλής της Παγκόσμιας Ένωσης Παλαιών Πιστών.

«Μόλις έλαβα μια επιστολή από τον Πάπα με την επιβεβαίωση ότι μια από αυτές τις μέρες, πιθανότατα πριν από το τέλος της εβδομάδας, θα στείλει τον απεσταλμένο του, κρδινάλιο Τζούπι στη Μόσχα. Σκοπός της επίσκεψης είναι η οικοδόμηση και η προώθηση της ατμόσφαιρα ειρήνης», είπε.

Σύμφωνα με τον Σεβαστιάνοφ, ο Πάπας ελπίζει ότι οι προσπάθειές του θα δικαιωθούν.

Ο παπικός απεσταλμένος επισκέφθηκε το προηγούμενο διάστημα το Κίεβο, όπου είχε συνομιλίες με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και θρησκευτικούς εκπροσώπους.

Ο καρδινάλιος είπε επίσης ότι το σχέδιο του Βατικανού για την επίλυση της σύγκρουσης περιλαμβάνει το ταξίδι του στη Μόσχα, όπου θα γίνει  δεκτός από την κυβέρνηση και τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε την ειρηνευτική πρωτοβουλία του κατά την επιστροφή του από ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη στα τέλη Απριλίου, τονίζοντας ότι ήταν έτοιμος να πάει ο ίδιος στο Κίεβο, αλλά μόνο με την προϋπόθεση ότι θα μπορούσε να επισκεφθεί και τη Μόσχα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα