ΑΘΗΝΑ
12:00
|
03.05.2024
Το ταξίδι του Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι στη Μόσχα επικεντρώθηκε σε ζητήματα διατροφικής ασφάλειας, ενέργειας και εμπορίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Μόσχα βρέθηκε ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι. Ο αξιωματούχος συναντήθηκε χθες με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Μιχαήλ Μισούστιν, και σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Μισούστιν, δήλωσε χθες ότι η Μόσχα και η Ντόχα αναπτύσσουν κοινά έργα αξίας άνω των 160 δισεκατομμυρίων ρουβλιών ή 7,2 δισεκατομμυρίων καταριανών ριάλ (περίπου 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ).

Κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι οι δύο χώρες επεκτείνουν την «αλληλεπίδραση στον επενδυτικό τομέα».

Ο Μισούστιν δήλωσε ότι «η Επενδυτική Αρχή του Κατάρ επενδύει ενεργά σε κορυφαίες ρωσικές εταιρείες. Η συνεργασία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) αναπτύσσεται με επιτυχία».

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι «αναπτύσσονται επιπλέον κοινά έργα αξίας άνω των 160 δισεκατομμυρίων ρουβλιών ή 7,2 δισεκατομμυρίων καταριανών ριάλ».

Τονίζοντας ότι η Μόσχα βλέπει προοπτικές στη συνεργασία με τη Ντόχα στον τομέα των μεταφορών, ο Μισούστιν είπε ότι η χώρα είναι έτοιμη να αναπτύξει νέες αεροπορικές συνδέσεις με τον «βασικό εταίρο της στη Μέση Ανατολή».

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών στο δρομολόγιο Μόσχα- Ντόχα. «Θέλουμε να επεκτείνουμε τη γεωγραφία των πτήσεων μας», είπε, προσθέτοντας, «Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβάλει στην αύξηση, μεταξύ άλλων, της τουριστικής ανταλλαγής και θα ενισχύσει τις διαπροσωπικές επαφές».

Δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αυξήσει περαιτέρω τις προμήθειες τροφίμων στο Κατάρ. Σύμφωνα με τον Μισούστιν, το 2022, η Μόσχα «αύξησε σημαντικά τις εξαγωγές της σε τρόφιμα και γεωργικά προϊόντα στην αγορά του Κατάρ κατά περισσότερο από 50%».

Οι δύο πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν επίσης σε «ειρηνικούς τρόπους επίλυσης» του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός του Κατάρ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο, μεταφέροντας ένα μήνυμα από τον Εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζέντ Αλ-Ανσάρι, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων QNA ότι η Ντόχα επιβεβαίωσε την υποστήριξή της σε όλες τις διεθνείς προσπάθειες για ειρηνική επίλυση της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης μέσω διαλόγου και διπλωματικών μέσων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα