ΑΘΗΝΑ
19:50
|
27.06.2024
Ο Βαρθολομαίος μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τον κλήρο και λαό του Βόλου και ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την εγκάρδια υποδοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε το απόγευμα η επίσημη τριήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη  Βαρθολομαίου στο Βόλο με θερμή υποδοχή στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου της πόλης, όπου πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν από νωρίς για να πάρουν την ευλογίας του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του θρησκευτικού πρακτορείου ειδήσεων, Ορθοδοξία, μπροστά από τον ναό είχε στρωθεί το κόκκινο χαλί, ενώ δεξιά και αριστερά είχαν παραταχθεί στρατιωτικά αγήματα και νέοι με παραδοσιακές φορεσιές.

Ο  Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνάτιος, προσφωνώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη εξέφρασε την «ανεκλάλητη πνευματική χαρά κλήρου και λαού» για την επίσκεψή του στο Βόλο. Τον χαρακτήρισε οραματιστή της Χριστιανικής Ενότητας και του προσέφερε δώρο που συμβολίζει την ενότητα των Εκκλησιών.

Εκ μέρους του Ιερού Ναού προσφώνησε τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου. Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος από την πλευρά του, o οποίος του προσέφερε ένα ασημένιο Ευαγγέλιο για τον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη γενέτειρά του την Ίμβρο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην αντιφώνησή του μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τον κλήρο και λαό του Βόλου και ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την εγκάρδια υποδοχή.

Εξήρε το έργο του επιχώριου ιεράρχη Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιου. Θυμήθηκε και τον προκάτοχό του στη Μητρόπολη Δημητριάδος, τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο τον οποίο χαρακτήρισε «γνήσιο και ένθερμο ποιμενάρχη».

Επόμενος σταθμός του Οικουμενικού Πατριάρχη ήταν  το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, όπου τον υποδέχθηκαν οι αρχές της πόλης και ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επισκέπτεται το Βόλο από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου, μετά από 21 χρόνια.

Την επίσημη πρόσκληση απεύθυναν ο επιχώριος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παιδική κατασκήνωση στο Γραμματικό: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες

Brexit, λιτότητα και άλλα δαιμόνια: Εκλογές χωρίς επίδικο

Φωτιά στην Ύδρα: Ποινική δίωξη στους οκτώ από το Καζακστάν για εμπρησμό

Ισπανία: Βρέθηκε απολίθωμα παιδιού Νεάντερταλ με σύνδρομο Down

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα