ΑΘΗΝΑ
20:33
|
01.05.2024
Κατά τις πληροφορίες Τούρκου απεσταλμένου του Bloomberg στη συνάντηση θα συζητηθεί το γνωστό αίτημα της Άγκυρας για μεταφορά του αερίου μέσω τουρκικού εδάφους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ταξίδι στην Άγκυρα για συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει εντός Ιουλίου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σύμφωνα με πληροφορίες μερίδας του Τούρκου ανταποκριτή του αμερικανικού δικτύου Bloomberg στην Τουρκία.

 Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ηγετών θα τεθεί μεταξύ άλλων και το σχέδιο για την έναρξη συνεκμετάλλευσης υποθαλάσσιου κοιτάσματος φυσικού αερίου που βρίσκεται στην ΑΟΖ της αποκλεισμένης (εδώ και μιάμιση δεκαετία) Λωρίδας της Γάζας καθώς οι Ισραηλινοί φαίνεται πως εξετάζουν ξανά το ενδεχόμενο μεταφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω…Τουρκίας.

Ωστόσο, αυτή η πληροφορία του Τούρκου ανταποκριτή του Bloomberg, Σετσάν Χακάογλου, δεν αποκλείεται να αναπαράγει τους ευσεβείς πόθους της κυβέρνησης Ερντογάν που εδώ και πολλά χρόνια πασχίζει να πετύχει την ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης από κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου μέσα από το έδαφός της για να εξασφαλίσει επιπρόσθετο στρατηγικό και γεωπολιτικό πλεονέκτημα έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Μένει, επομένως, να επιβεβαιωθεί και στην πράξη όχι εάν θα τεθεί τέτοιο ζήτημα από την τουρκική πλευρά (αυτό είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο) αλλά εάν η ισραηλινή πλευρά θα το απορρίψει ή θα το αναβάλλει με τη μέθοδο του «στρίβειν διά του αρραβώνος», ή εάν όντως το δεχθεί γιατί θεωρεί πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ισραήλ ακόμη σε βάρος της τριμερούς συνεργασίας με Ελλάδα και Κύπρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα