ΑΘΗΝΑ
20:02
|
13.05.2024
Στο επίκεντρο συζήτησης είναι θέματα όπως η μείωση του στρατηγικού κινδύνου, τα πυρηνικά δόγματα και η πολιτική πάνω σε αυτά τα ζητήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναντήσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων από την Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιούν από τα μέσα Ιουνίου οι ΗΠΑ με σκοπό να συζητήσουν θέματα που αφορούν τα πυρηνικά όπλα συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την μείωση του στρατηγικού κινδύνου.

Σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται πως η πρωτοβουλία των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Ιουνίου στο Κάιρο μεταξύ των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ήταν οι πρώτες πυρηνικές δυνάμεις.

Στην ανακοίνωση αυτή προαναγγέλλεται και νέα συνάντηση στο πλαίσιο «μιας εν εξελίξει ανταλλαγής απόψεων επί της Συνθήκης μη διάδοσης πυρηνικών όπλων» (Non-Proliferation Treaty / NPT).

Οι εμπειρογνώμονες προέρχονταν από τα αντίστοιχα υπουργεία Εξωτερικών και ΄Αμυνας των χωρών αυτών, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επισημαίνοντας πως στη διάταξη της συζήτησης είναι θέματα όπως η μείωση του στρατηγικού κινδύνου, τα πυρηνικά δόγματα και η πολιτική πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Η ΝΡΤ, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 1970, έχει ως στόχο να σταματήσει την εξάπλωση της ικανότητας κατασκευής πυρηνικών όπλων και να εγγυηθεί το δικαίωμα των μελών να αναπτύσσουν πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς. Η συνθήκη επέτρεψε στα πέντε κράτη που διαθέτουν πυρηνικά όπλα – τα οποία είναι τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών – να διατηρήσουν τα πυρηνικά τους οπλοστάσια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Ερντογάν: Επίδειξη τουρκικής προκλητικότητας απέναντι στον άβουλο Μητσοτάκη

Προσήλωση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη θετική ατζέντα αλλά και κόντρα για τη Χαμάς (video)

Ξεκινά η δίκη για διαφθορά του Αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ

ΗΠΑ-Πανεπιστήμιο Ντιουκ: Φοιτητές αποχώρησαν πριν την ομιλία του κωμικού Σάινφελντ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα