ΑΘΗΝΑ
05:43
|
02.05.2024
Ο αρχηγός της ομάδας μισθοφόρων Wagner δήλωσε ότι συμφώνησε να «σταματήσει» την κίνηση των στρατευμάτων του που προελαύνουν στη ρωσική πρωτεύουσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αρχηγός της ομάδας μισθοφόρων Wagner δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram ότι συμφώνησε να «σταματήσει» την κίνηση των στρατευμάτων του που προελαύνουν στη ρωσική πρωτεύουσα, αναφέρει το BBC.

Νωρίτερα ο Γεβγκένι Πριγκόζιν είχε καλέσει σε εξέγερση κατά του ρωσικού στρατού, αλλά αρνήθηκε ότι πρόκειται για απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Πριγκόζιν και ο πρόεδρος της Λευκορωσίας συμφώνησαν να «αποκλιμακώσουν την κατάσταση»

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε συνομιλίες με τον αρχηγό της μισθοφορικής ομάδας Wagner κατά τις οποίες ο Πριγκόζιν συμφώνησε να σταματήσει τα στρατεύματά του και να «αποκλιμακώσει την κατάσταση», μετέδωσε το ειδησεογραφικό κανάλι Rossiya 24.

«Ο Πριγκόζιν αποδέχθηκε την πρόταση του Λουκασένκο να σταματήσει η μετακίνηση του Βάγκνερ στο ρωσικό έδαφος και να προχωρήσει σε περαιτέρω βήματα για την αποκλιμάκωση της έντασης», ανέφερε η Rossiya 24, επικαλούμενη την υπηρεσία Τύπου του Λουκασένκο.

Είπε επίσης ότι αποδεικνύεται «δυνατό να βρεθεί μια αποδεκτή παραλλαγή αποκλιμάκωσης [της κατάστασης] με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές της Wagner PMC».

Η Rossiya 24 είπε ότι η συνομιλία είχε συμφωνηθεί με τον Πούτιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα