ΑΘΗΝΑ
07:37
|
05.05.2024
Διάγγελμα σε δριμύ τόνο, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να εγκαλεί τους ενορχηστρωτές της ανταρσίας της Wagner για εξώθηση της Ρωσίας στην «αδελφοκτονία και τη συνθηκολόγηση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά το τηλεοπτικό του διάγγελμα προς τους Ρώσους πολίτες και τους στρατιωτικούς, καθώς και προς εκείνους που «εξαπατήθηκαν ή απειλήθηκαν σε μια εγκληματική περιπέτεια, σπρώχνοντας τους στον δρόμο του σοβαρότερου εγκλήματος – μιας ένοπλης εξέγερσης», όπως είπε ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS, χαρακτηρίζοντας την ένοπλη εξέγερση που οργανώθηκε από τον επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ως αποτέλεσμα «υπερβολικών φιλοδοξιών».

Ο Ρώσος Πρόεδρος διαμήνυσε πως η απάντηση των αρχών θα είναι εξαιρετικά σκληρή, απευθύνοντας έκκληση προς τους αντάρτες «να μην κάνουν το μοιραίο και τραγικό λάθος και να κάνουν τη μόνη σωστή επιλογή – να σταματήσουν να συμμετέχουν σε εγκληματικές ενέργειες».

«Θα προστατεύσουμε τόσο τον λαό μας όσο και την κρατική μας υπόσταση από κάθε απειλή, συμπεριλαμβανομένης και της εσωτερικής προδοσίας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και άλλες κρατικές υπηρεσίες έχουν λάβει τις απαραίτητες εντολές. Πρόσθετα μέτρα αντιτρομοκρατικού χαρακτήρα έχουν θεσπιστεί στη Μόσχα και σε ορισμένες άλλες περιοχές» σημείωσε, μεταξύ άλλων κατά το διάγγελμά του ο Βλ. Πούτιν, συμπληρώνοντας σε αυστηρό τόνο πως «όσοι σήκωσαν τα όπλα εναντίον των συντρόφων τους πρόδωσαν τη Ρωσία και θα λογοδοτήσουν γι’ αυτό».

Την ίδια ώρα κατηγόρησε τους ενορχηστρωτές του πραξικοπήματος πως «ωθούν τη Ρωσία προς την αναρχία και την αδελφοκτονία, προς την ήττα, τελικά, και τη συνθηκολόγηση» εγκαλώντας τους για «υπερβολικές φιλοδοξίες και προσωπικά συμφέροντα», τα οποία, όπως υποστήριξε, οδήγησαν σε προδοσία «τόσο προς τη χώρα και το λαό της, όσο και προς τον σκοπό για τον οποίο οι μαχητές και οι διοικητές της ομάδας Wagner πολέμησαν και πέθαναν».

Όπως σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, «η διάσπαση της ενότητας αποτελεί επί της ουσίας μια προδοσία του λαού, των συμπολεμιστών που πολεμούν τώρα στο μέτωπο, είναι μια μαχαιριά στην πλάτη. Το ίδιο χτύπημα δόθηκε το 1917, όταν η νίκη στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο εκλάπη από τη Ρωσία και η ίδια η χώρα, καθώς και ο στρατός της, καταστράφηκαν».

«Δεν θα αφήσουμε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Θα διατηρήσουμε και θα υπερασπιστούμε ό,τι είναι αγαπητό και ιερό για εμάς και μαζί με την πατρίδα μας θα ξεπεράσουμε κάθε δοκιμασία, θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί» υπερθεμάτισε ο Βλ. Πούτιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα