ΑΘΗΝΑ
09:04
|
02.05.2024
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει μια ανταρσία να μετατραπεί σε πραξικόπημα ή σε παγκόσμια κρίση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει μια ανταρσία υπό τον αρχηγό των μισθοφόρων Γεβγκένι Πριγκόζιν να μετατραπεί σε πραξικόπημα ή σε παγκόσμια κρίση, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ότι ολόκληρος ο κόσμος θα μπορούσε να βρεθεί στο χείλος της καταστροφής εάν τα ρωσικά πυρηνικά όπλα έπεφταν στα χέρια «ληστών».

Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που επιτρέπει φυλάκιση 30 ημερών για παραβίαση του στρατιωτικού νόμου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα νόμο που επιτρέπει τη φυλάκιση για 30 ημέρες όσων παραβιάζουν τον στρατιωτικό νόμο σε μέρη όπου αυτός έχει επιβληθεί.

Επισήμως στη Ρωσία δεν έχει επιβληθεί ακόμη στρατιωτικός νόμος.

Αντιθέτως, οι αρχές ανακοίνωσαν πως ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα και σε ορισμένες άλλες περιοχές όπου επιβλήθηκε «καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης», συνέπεια της ανταρσίας της Wagner.

Σημειώνεται ότι στρατιωτικός νόμος είναι ήδη σε ισχύ στις κατεχόμενες από τη Ρωσία επαρχίες της Ουκρανίας όπως η Χερσώνα, το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ και η Ζαπορίζια.

Το κείμενο της νέας νομοθεσίας που υπέγραψε σήμερα ο Πούτιν δεν ορίζει συγκεκριμένες παραβιάσεις του στρατιωτικού νόμου, αλλά πιθανόν αφορά αδικήματα που δεν θα τιμωρούνταν εν καιρώ ειρήνης, όπως οι παραβιάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας ή η άρνηση στην εργασία.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, αν ένα άτομο βρίσκεται σε όχημα κατά παράβαση του στρατιωτικού νόμου, το όχημα μπορεί να κατασχεθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα