ΑΘΗΝΑ
23:59
|
02.05.2024
Το διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε ελληνική μετάφραση από το προφίλ του Nick Clinker.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απευθύνω έκκληση στους πολίτες της Ρωσίας, στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και στις ειδικές υπηρεσίες, στους στρατιώτες και τους διοικητές που τώρα πολεμούν στις θέσεις μάχης τους, αποκρούοντας τις επιθέσεις του εχθρού και το κάνουν ηρωικά – ξέρω, ξέρω μίλησε ξανά απόψε με τους διοικητές όλων των κατευθύνσεων. Απευθύνομαι επίσης σε αυτούς που παρασύρθηκαν σε αυτήν την εγκληματική περιπέτεια και ωθήθηκαν στο μονοπάτι του σοβαρότερου εγκλήματος, της ένοπλης ανταρσίας, μέσω εξαπάτησης ή απειλών.

Η Ρωσία σήμερα δίνει μια δύσκολη μάχη για το μέλλον της, αποκρούοντας την επιθετικότητα των νεοναζί και των αφεντικών τους. Ουσιαστικά ολόκληρη η στρατιωτική, οικονομική και πληροφοριακή μηχανή της Δύσης στρέφεται εναντίον μας. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή και την ασφάλεια του λαού μας, για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας. Για το δικαίωμα να είναι και να παραμείνει Ρωσία – ένα κράτος με χιλιόχρονη ιστορία.Αυτή η μάχη, όταν κρίνεται η μοίρα του λαού μας, απαιτεί ενότητα όλων των δυνάμεων, ενότητα, συσπείρωση και υπευθυνότητα. Όταν όλα όσα μας αποδυναμώνουν, κάθε είδους διχόνοια, που μπορούν και χρησιμοποιούν οι εξωτερικοί εχθροί μας για να μας υπονομεύσουν από μέσα, πρέπει να παραμεριστεί.Και έτσι οι ενέργειες που διέλυσαν την ενότητά μας είναι στην ουσία μια αποστασία από τον λαό μας, από τους συμπολεμιστές μας που τώρα πολεμούν στην πρώτη γραμμή. Είναι ένα μαχαίρι στην πλάτη της χώρας και του λαού μας.

Αυτό ακριβώς ήταν το πλήγμα που δέχτηκε η Ρωσία το 1917, όταν η χώρα πολέμησε τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όμως της έκλεψαν τη νίκη. Οι ίντριγκες, οι καυγάδες, οι πολιτικοποιήσεις πίσω από τις πλάτες του στρατού και του λαού είχαν ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο σοκ, την καταστροφή του στρατού και τη διάλυση του κράτους, την απώλεια τεράστιων εδαφών. Αποτέλεσμα ήταν η τραγωδία του εμφυλίου.Οι Ρώσοι σκότωσαν τους Ρώσους, τα αδέρφια σκότωσαν τα αδέρφια τους και τα κερδοφόρα συμφέροντα καρπώθηκαν από κάθε είδους πολιτικούς τυχοδιώκτες και ξένες δυνάμεις που χώρισαν τη χώρα και τη διέλυσαν.

Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ξανά αυτό. Θα προστατεύσουμε τόσο τον λαό μας όσο και το κράτος μας από όλες τις απειλές. Συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής προδοσίας. Και αυτό που αντιμετωπίσαμε είναι ακριβώς προδοσία. Οι υπερβολικές φιλοδοξίες και τα κεκτημένα συμφέροντα έχουν οδηγήσει σε προδοσία. Προδοσία της χώρας τους, του λαού τους και της υπόθεσης για την οποία οι μαχητές και οι διοικητές του Βάγκνερ πολέμησαν και πέθαναν μαζί με τις άλλες μονάδες μας. Οι ήρωες που απελευθέρωσαν το Soledar και το Artemovsk, πόλεις και χωριά του Donbass, πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη Novorossiya, για την ενότητα του ρωσικού κόσμου. Το όνομα και η δόξα τους έχουν επίσης προδοθεί από εκείνους που προσπαθούν να οργανώσουν εξέγερση, ωθώντας τη χώρα προς την αναρχία και την αδελφοκτονία. Στην ήττα, τελικά, και τη συνθηκολόγησηΑυτοί που οργάνωσαν και προετοίμασαν τη στρατιωτική εξέγερση, που σήκωσαν τα όπλα εναντίον των συμπολεμιστών τους, πρόδωσαν τη Ρωσία. Και θα λογοδοτήσουν για αυτό. Και προτρέπω όσους παρασύρονται σε αυτό το έγκλημα να μην κάνουν το μοιραίο και τραγικό, ένα μη αναστρέψιμο λάθος, και να κάνουν τη μόνη σωστή επιλογή – να σταματήσουν να συμμετέχουν σε εγκληματικές ενέργειες.

Πιστεύω ότι θα διαφυλάξουμε και θα υπερασπιστούμε ό,τι είναι αγαπητό και ιερό για εμάς και μαζί με την Πατρίδα μας θα ξεπεράσουμε τις όποιες δοκιμασίες, θα γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα