ΑΘΗΝΑ
04:08
|
03.05.2024
Αναλυτικά οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δηλώσεις προχώρησαν οι πολιτικοί αρχηγοί το πρωί της Κυριακής μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με την εκλογική διαδικασία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε ολόκληρη την επικράτεια. «Ψηφίζουμε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες για να αποκτήσει ο τόπος μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ισχυριζόμενος πως η Νέα Δημοκρατία είναι ικανή να προσφέρει «συνθήκες ευημερίας και κοινωνικής ισότητας για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες».

«Στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση κρίνεται αν την επόμενη ημέρα θα έχουμε μία κυβέρνηση ανεξέλεγκτη ή ισορροπία στη δημοκρατία και στο πολιτικό μας σύστημα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι «κρίνεται η ποιότητα της δημοκρατίας».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να παίξει αξιόπιστα αυτό το ρόλο. Να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνίας, να εκπροσωπήσει την κοινωνική πλειοψηφία, αλλά και να παίξει έναν ρόλο εξισορροπητικό στο σύστημα και στη δημοκρατία» καταλήγοντας ότι «ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή κοινωνία και υγιής δημοκρατία αύριο».

«Όσοι προεξόφλησαν την εξαφάνιση του ΜέΡΑ25, απόψε θα πάρουν την απάντησή τους» διαμήνυσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, δηλώνοντας αισιόδοξος, ενώ προσέθεσε πως «από αύριο το πρωί, θα αγωνιστούμε ακόμα πιο παθιασμένα για την ανασύνταξη της Αριστεράς και για την προστασία ανθρώπων και φύσης από τη δεξιά λαίλαπα που έρχεται».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε κάλεσμα σε «κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη ότι κι αν επέλεξε στις 21 Μαΐου, να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, την δημοκρατική παράταξη σ’ αυτή τη νέα της πορεία», υποστηρίζοντας ότι «είναι ο μόνος τρόπος για να μην έχουμε άλλα τέσσερα χαμένα χρόνια στο πολιτικό μας σύστημα, με μια αναποτελεσματική αντιπολίτευση και με μια αλαζονική πελατειακή κυβέρνηση, που επιλογές της καθημερινά αποδομούν το κοινωνικό κράτος».

Την ίδια ώρα, ο Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογράμμισε ότι «πρέπει να κάνουμε το ΚΚΕ πιο ισχυρό, να πάει πολύ πιο ψηλά, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση 100% και στη βουλή και στους ερχόμενους λαϊκούς αγώνες». 

Με εθνικιστικές κορώνες συνόδευσε κατά την πάγια τακτική του τις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «η μοναδική λύση είναι η Ελληνική Λύση, διότι όλοι οι υπόλοιποι είναι το πρόβλημα. ‘Αρα, λοιπόν, ζητάμε από τους πολίτες να σκεφτούν ένα λεπτό το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον της πατρίδος, το μέλλον το δικό τους και τότε, σίγουρα, θα ψηφίσουν Ελληνική Λύση», ενώ η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας περιορίστηκε σε αοριστολογίες, σημειώνοντας πως «είναι η ευκαιρία μας, είναι η στιγμή μας. Η ψήφος μας είναι η δύναμή μας. Να μην αφήσουμε την ευκαιρία μας, να μην αφήσουμε να περάσουν άλλα τέσσερα χρόνια. Πάμε με χαμόγελο, πάμε με αισιοδοξία, πάμε με αγάπη και με δύναμη».

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στις 12 το μεσημέρι στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44ο δημοτικό σχολείο Αθηνών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ψήφισε στο 111ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, στην οδό Κεδρηνού και Δήμου Τσέλιου στην περιοχή Γκύζη. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα, ελπίζοντας πως αυτή τη φορά η Πλεύση Ελευθερίας θα καταφέρει να μπει στην Βουλή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα