ΑΘΗΝΑ
20:20
|
18.05.2024
Ανοιχτές οι κάλπες από το πρωί για δεύτερη φορά, με σχεδόν 10 εκατομμύρια ψηφοφόρους να καλούνται να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα ολόκληρης της επικράτειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις κάλπες προσέρχονται από τις 7:00 το πρωί οι Έλληνες ψηφοφόροι στα εκλογικά τμήματα ολόκληρης της επικράτειας, προκειμένου να εκλέξουν την νέα κυβέρνηση και τα 300 μέλη του Κοινοβουλίου, με περίπου 9,8 εκατομμύρια ψηφοφόρους να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, εκ των οποίων  4.763.264 είναι άνδρες και 5.050.331 γυναίκες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι πολίτες που συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους εντός του 2023 και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων.

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν προβλέπεται ψήφος με σταυρό προτίμησης, καθώς οι εκλογές της Κυριακής διεξάγονται με τη μέθοδο της λίστας, στην οποία ως βουλευτές εκλέγονται οι πρώτοι κατά σειρά που εμφανίζονται στα ψηφοδέλτια των κομμάτων.

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 19:00 το απόγευμα και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και το κλείσιμο της κάλπης, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα ενημερώσουν το υπουργείο Εσωτερικών για το αποτέλεσμα στα εκλογικά τους τμήματα μέσω συσκευής τάμπλετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, μέχρι τις 20:30 θα υπάρχει εικόνα για περισσότερο από το 10% της επικράτειας, ενώ έως τις 22:00 αναμένεται να έχει ενσωματωθεί το 80% – 90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά.

Για τη διεύθυνση του εκλογικού τμήματος στο οποίο ψηφίζουν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ψηφιακή πλατφόρμα «Μάθε πού Ψηφίζεις» στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών, https://mpp.ypes.gov.gr/#/, η οποία είναι προσβάσιμη και από το Gov.gr. Η πληροφορία εμφανίζεται μετά τη συμπλήρωση των πεδίων Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας (προαιρετικό), ή μόνο των πεδίων Επώνυμο και Ειδικός Εκλογικός Αριθμός. Εναλλακτικά έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τις τηλεφωνικές γραμμές 2131361500 και 2131313800.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα