ΑΘΗΝΑ
09:36
|
05.05.2024
Σταδιακή αποκλιμάκωση της έντασης στη Ρωσία, με τα στρατεύματα της Wagner να οπισθοχωρούν και τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν να εξορίζεται στη Λευκορωσία μετα από παρέμβαση Λουκασένκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποκλιμακώνεται η ένταση στη Ρωσία, καθώς οι μισθοφόροι της Wagner αποχώρησαν από τη νότια ρωσική πόλη Ροστόφ και οι κατηγορίες κατά του επικεφαλής της ομάδας, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, αίρονται μετά από συμφωνία που πραγματοποιήθηκε με τη διαμεσολάβηση του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Al Jazeera.

Ειδικότερα, μετά την διαμεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου συμφωνήθηκε ότι ο Γ. Πριγκόζιν και οι στρατιώτες της Wagner οι οποίοι μέχρι το βράδυ του Σαββάτου είχαν προχωρήσει στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής προς τη Μόσχα, θα αποφύγουν τη δίωξη και ο επικεφαλής της Wagner θα εξοριστεί στη Λευκορωσία.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε πως η συμφωνία γίνεται δεκτή προκειμένου να αποφευχθεί η αιματοχυσία, έχοντας υποστεί παράλληλα το μεγαλύτερο πλήγμα στην προεδρία του, οι συνέπειες του οποίου αναμένεται να διαφανούν στο μέλλον.

Την ίδια ώρα, τα περιοριστικά μέτρα σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία στη Μόσχα και την Τούλα δεν έχουν αρθεί ακόμη, με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδοποιίας να ανακοινώνει πως «σύμφωνα με προηγούμενες αποφάσεις που ελήφθησαν στις περιφέρειες, ο περιορισμός της κυκλοφορίας κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου M-4 “Don” στις περιφέρειες Τούλα και Μόσχα παραμένει σε ισχύ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Έναρξη της 15ης συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Γκάμπια

Μακρόν: Να διατηρηθεί ο διάλογος με την Ρωσία

Μεξικό: 2 νεκροί σε επίθεση εναντίον υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα