ΑΘΗΝΑ
05:15
|
25.09.2024
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξήρε την Κυριακή την αποτροπή, όπως είπε, ιρανικής επίθεσης εναντίον ισραηλινών στόχων στην Κύπρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξήρε την Κυριακή την αποτροπή, όπως είπε, ιρανικής επίθεσης εναντίον ισραηλινών στόχων στην Κύπρο, αναφέρει το Reuters.

Μια δήλωση από το γραφείο του Νετανιάχου δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet, χωρίς να αποκαλύψει τις πηγές του, ανέφερε ότι είχε προγραμματιστεί επίθεση εναντίον Ισραηλινών που διέμεναν στην πόλη της Λεμεσού.

Η Κύπρος αρνήθηκε να σχολιάσει εάν είχε αποτραπεί μια επίθεση.

«Το Ισραήλ χαιρετίζει την αποτροπή της ιρανικής τρομοκρατικής επίθεσης στο έδαφος της Κύπρου εναντίον ισραηλινών στόχων», ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου.

«Το Ισραήλ δρα παντού με μια μεγάλη ποικιλία μεθόδων για να προστατεύσει τους Εβραίους και τους Ισραηλινούς και θα συνεχίσει να ενεργεί για να κόψει την ιρανική τρομοκρατία όπου κι αν σηκώσει κεφάλι, ακόμη και στο ιρανικό έδαφος», ανέφερε η δήλωση.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Ισραήλ, ο Κυπριακός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης είπε: «Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια».

Το 2021, το Ισραήλ κατηγόρησε το Ιράν ότι ενορχήστρωσε απόπειρα επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στην Κύπρο, αφού η αστυνομία στο νησί της Μεσογείου είπε ότι ένα ένοπλο άτομο συνελήφθη. Το Ιράν αρνήθηκε την κατηγορία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση κοντά στο Ταρτούς της Συρίας

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι δικηγόροι της Αθήνας

Ξεκίνησε το ντιμπέιτ με τους υποψήφιους για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (video)

Δημοσκόπηση CNN: Ένας πόντος διαφορά για Κάμαλα-Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα