ΑΘΗΝΑ
07:02
|
28.04.2024
Η σημαντική αναβάθμιση των διμερών σχέσεων αφορά πολλούς τομείς όπως η τεχνολογία αιχμής, η πληροφορική,οι τηλεπικοινωνίες και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμφωνία διμερών στρατηγικών σχέσεων  και τρία μνημόνια αντίληψης για συνεργασία σε οικονομία, εμπόριο, ασφάλεια και άμυνα υπέγραψαν μεταξύ άλλων την Κυριακή στο Κάιρο ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Σίσι και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ολοκληρώνοντας διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Σε ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας επισημαίνεται η αναβάθμιση των διμερών σχέσεων σε πολλούς τομείς όπως η τεχνολογία αιχμής, η πληροφορική και οι τηλεπικοινωνίες, η φαρμακοβιομηχανία και τα εμβόλια, οι νέες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής «πράσινου υδρογόνου), ο τουρισμός, η αρχαιολογία, ο πολιτισμός, αλλά και η άμεση αεροπορική σύνδεση Καΐρου-Νέου Δελχί.

Egypt and India bolster ties as Modi makes first trip to Cairo | Narendra  Modi News | Al Jazeera

Ο Μόντι τόνισε ιδιαίτερα τις επενδύσεις Ινδών επιχειρηματιών στην Αίγυπτο λέγοντας πως μόνον μέσα στο τελευταίο εξάμηνο επένδυσαν πάνω από 170.000.000 δολάρια.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Ινδός πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις πυραμίδες στην Γκίζα, την νεκρόπολη στην Ηλιούπολη και τιμήθηκε με το βραβείο του Τάγματος του Νείλου από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο.

Η επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού στην Αίγυπτο είναι η πρώτη αφότου ανέλαβε για πρώτη φορά τα καθήκοντά του το 2014 και η πρώτη που κάνει ηγέτης της χώρας του στην χώρα των Φαραώ από το 1997.

Τον περασμένο Ιανουάριο είχε επισκεφθεί το Νέο Δελχί και ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Σίσι και θα ξαναπάει τον Σεπτέμβριο για να συμμετάσχει στη σύνοδο G20  που θα γίνει στην Ινδία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα