ΑΘΗΝΑ
13:43
|
21.05.2024
«Καταστήσαμε σαφές ότι δεν είχαμε εμπλοκή, δεν είχαμε την παραμικρή ανάμιξη σε αυτήν».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάθε ανάμιξη των ΗΠΑ στην απόπειρα ανταρσίας της ρωσικής μισθοφορικής εταιρίας Wagner Group διέψευσε απόψε με κατηγορηματικό τρόπο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξη των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους στην πρόσκαιρη ανταρσία της ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων Wagner κατά του Κρεμλίνου, λέγοντας:

«Καταστήσαμε σαφές ότι δεν είχαμε εμπλοκή, δεν είχαμε την παραμικρή ανάμιξη σε αυτήν».

Επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεδιάσκεψη με ηγέτες συμμαχικών χωρών προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα υπάρξει συντονισμένη αντίδραση αναφέροντας: «Συμφώνησαν μαζί μου πως έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι δεν δώσαμε στον (ρώσο πρόεδρο) Πούτιν καμία δικαιολογία για να κατηγορήσει τη Δύση και να επιρρίψει την ευθύνη στο ΝΑΤΟ».

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι έδωσε εντολή στους συμβούλους Εθνικής Ασφαλείας να τον ενημερώνουν «κάθε ώρα που περνά» και να προετοιμαστούν για διάφορα σενάρια, τα οποία δεν διευκρίνισε.

Εκτίμησε επίσης ότι η ανταρσία του Γιεβγκένι Πριγκόζιν εντάσσεται σε μια ευρύτερη «πάλη εξουσίας» στη Ρωσία, συμπληρώνοντας ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Ανέφερε επίσης πως ανεξαρτήτως των εξελίξεων στη Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και προανήγγειλε πως θα έχει τις επόμενες ώρες νέα επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Καληδονία: «Εύθραυστη» ηρεμία και αποχώρηση Νεοζηλανδών και Αυστραλών

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι οι 9 επιζώντες- Αναρμόδιο δήλωσε το δικαστήριο

Η Αραβική Σύνοδος μεταξύ γεγονότων και απαραίτητων δικαιωμάτων

Συνεχίζονται οι μάχες στο Χάρκοβο- Στο Κίεβο η Μπέρμποκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα