ΑΘΗΝΑ
03:28
|
28.04.2024
Το διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου αναμένεται αργότερα απόψε, όπως και ανάλογο από τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο διάγγελμα προς το ρωσικό λαό αναμένεται να απευθύνει αργότερα απόψε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Την είδηση ανήγγειλε απόψε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας στο κρατικό κανάλι Zvezda.

https://twitter.com/SkyNews/status/1673399894197805062

Κατά πάσα πιθανότητα θα αφορά τα δραματικά γεγονότα του περασμένου Σαββάτου με αφορμή την απόπειρα στάσης της μισθοφορικής εταιρίας του Γιεβγένι Πριγκόζιν.

Το προηγούμενο διάγγελμά που έκανε ο Πούτιν έγινε το περασμένο Σάββατο σε σχέση με την ανταρσία των μισθοφόρων της Wagner που την είχε χαρακτηρίσει «πισώπλατη μαχαιριά» και είχε διαβεβαιώσει πως θα τη συντρίψει.

Το πρωινό βίντεο Πούτιν

Νωρίτερα σήμερα είχε βγει στη δημοσιότητα νέο βίντεο του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν χωρίς να έχει αναφορά στη μισθοφορική εταιρία Wagner Group.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, δείχνει τον Ρώσο πρόεδρο να κάθεται σε ένα γραφείο, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος και ο τόπος. Στην προσφώνησή του, κατά την οποία συγχαίρει τους συμμετέχοντες σε φόρουμ, δεν αναφέρεται στην ένοπλη ανταρσία, αλλά κάνει λόγο για «προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η ρωσική βιομηχανία λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Διάγγελμα και από τον Λουκασένκο

Λίγη ώρα νωρίτερα το βρετανικό δίκτυο Sky News μετέδωσε, επικαλούμενο το γραφείο του Προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάνταρ Λουκασένκο, πως και αυτός αναμένεται να προβεί αργότερα απόψε σε διάγγελμα.

Αλεξάντερ Λουκασένκο: Το "who is who" του προέδρου της Λευκορωσίας - Η  απολυταρχική διακυβέρνηση και οι προκλητικές δηλώσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα