ΑΘΗΝΑ
18:28
|
10.05.2024
Στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουμε μόλις τέσσερις γυναίκες υπουργούς μία αναπληρώτρια υπουργό και 10 άλλες που αναλαμβάνουν υφυπουργοί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μόλις 15 είναι οι γυναίκες που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σύνολο 62 υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών.

Οι Νεοδημοκράτισσες υπουργοί είναι μόλις τέσσερις: Σοφία Ζαχαράκη, Νίκη Κεραμέως, Λίνα Μενδώνη και Ολγα Κεφαλογιάννη. Υπάρχει επίσης (για δείγμα) μία «αναπληρώτρια υπουργός που δεν είναι άλλη από την Ειρήνη Αγαπηδάκη, και άλλες 10 αναλαμβάνουν χρέη υφυπουργού.

Πρόκειται για τις Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (στο υπουργείο Εξωτερικών), τη Βιβή Χαραλαμπογιάννη (στο υπουργείο Εσωτερικών), τη Ζέττα Μακρή και την Δόμνα Μιχαηλίδου (στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού), η Χριστίνα Αλεξοπούλου (στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών), η Αλεξάνδρα Σδούκου (υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), η Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου (στο υπουργείο Ανάπτυξης),η Σοφία Βούλτεψη (στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου), η Μαρία Κεφάλα (στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας) και η Έλενα Ράπτη (στο υπουργείο Τουρισμού).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπέρ των δικαιωμάτων της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ ψήφισε η Γενική Συνέλευση

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την ακρίβεια και τον υψηλό ΦΠΑ

UNRWA: Κλείνουν τα κεντρικά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά από εμπρηστική επίθεση

Βρετανία: Τέλος στο «Σχέδιο Ρουάντα» υπόσχεται ο Στάρμερ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα