ΑΘΗΝΑ
06:43
|
28.04.2024
Όπως αποδεικνύεται, η κυβέρνηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα πασχίζει με κάθε τρόπο να εμποδίσει τον Μπελέρη να αναλάβει δήμαρχος σε δήμο "φιλέτο".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η νέα απόρριψη του αιτήματος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη, να πάρει ειδική άδεια προκειμένου να συμμετάσχει αύριο, Τρίτη, 27 Ιουνίου, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και να ορκισθεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Το υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί τις αλβανικές αρχές ότι προσπαθούν να στερήσουν στον Μπελέρη την εκλογή στο αξίωμα του Δημάρχου της Χειμάρρας τονίζοντας:  «Η απόρριψη αυτή καταδεικνύει πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι στόχος των αλβανικών Αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του Δημάρχου, στο οποίο τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες της περιοχής».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει επί λέξει:

«Απορρίφθηκε σήμερα η αίτηση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρεντυ Μπελέρη, να λάβει ειδική άδεια, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει αύριο στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και να ορκισθεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Η απόρριψη αυτή καταδεικνύει πλέον, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι στόχος των αλβανικών Αρχών είναι να του στερήσουν, δίχως τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση και χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το αξίωμα του Δημάρχου, στο οποίο τον εξέλεξαν με δημοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες της περιοχής.

Ούσα υποψήφια για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια, η Αλβανία θα πρέπει να σέβεται το κράτος δίκαιου και το τεκμήριο της αθωότητας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα