ΑΘΗΝΑ
15:52
|
03.05.2024
«Ο σκοπός της πορείας ήταν να αποτραπεί η καταστροφή της οργάνωσης Wagner», τόνισε δίχως να αποκαλύπτει πού βρίσκεται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξηγήσεις για τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου, 24 Ιουνίου, στη Μόσχα έδωσε σήμερα ο ιδιοκτήτης της ρωσικής μισθοφορικής εταιρίας Wagner Group, Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις που έκανε σήμερα το απόγευμα, μετά το βράδυ του Σαββάτου και την ανταρσία της μισθοφορικής του οργάνωσης, ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν σε 11λεπτο ηχητικό του μήνυμα υποστηρίζει πως η ανταρσία του δεν είχε πρόθεση να ανατρέψει την εξουσία στο Κρεμλίνο αλλά να σωθεί η οργάνωσή του και να αποτραπεί το ενδεχόμενο ενσωμάτωσής της στον ρωσικό στρατό.

«Ο σκοπός της πορείας ήταν να αποτραπεί η καταστροφή της οργάνωσης Wagner», τόνισε προσθέτοντας ότι η θεαματική πορεία των μισθοφόρων της οργάνωσης προς τη Μόσχα κατά την ανταρσία του Σαββάτου αποκάλυψε «σοβαρά προβλήματα ασφάλειας» στη Ρωσία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι άνδρες του διένυσαν 780 χλμ, συναντώντας μικρή αντίσταση.

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι άνδρες του είχαν την υποστήριξη των κατοίκων των τοποθεσιών που διέσχιζαν κατά την πορεία τους, αναφέροντας πως «πολίτες ερχόντουσαν να μας συναντήσουν κρατώντας ρωσικές σημαίες και σύμβολα της Wagner» που «χάρηκαν όταν φτάσαμε και περνούσαμε δίπλα τους».

Δεν αποκάλυψε πού βρίσκεται, ενώ το Κρεμλίνο έχει αναφέρει ότι θα αναχωρήσει για τη Λευκορωσία, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πότε.

Διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο οποίος μεσολάβησε μεταξύ Κρεμλίνου και της Wagner, πρόσφερε λύσεις που επιτρέπουν στην παραστρατιωτική οργάνωση να συνεχίσει να λειτουργεί.

«Ο Λουκασένκο προσφέρθηκε να βρει λύσεις για τη συνέχιση του έργου της οργάνωσης Wagner με νόμιμο τρόπο» κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα