ΑΘΗΝΑ
21:14
|
03.05.2024
Ο 50χρονος Ρόμπερτ Ζέσελμαν, επικράτησε στον β' γύρο των περιφερειακών εκλογών με 52,8% του αντιπάλου του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το γερμανικό κεντρικό ισραηλιτικό συμβούλιο εξέφρασε, χθες Κυριακή, βαθύ σοκ για την εκλογική νίκη του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις τοπικές εκλογές στη Θουριγγία.

«Δεν έχουν όλοι οι ψηφοφόροι της AfD ακροδεξιές απόψεις», εκτίμησε ο πρόεδρος του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου, ο Γιόζεφ Σούστερ, σύμφωνα με την εφημερίδα Jüdische Allgemeine. «Όμως το κόμμα που ψήφισαν είναι, σύμφωνα με την υπηρεσία προστασίας του Συντάγματος, ακραία ακροδεξιό», πρόσθεσε.

Ο κ. Σούστερ δήλωσε βαθιά ανήσυχος για το γεγονός πως τόσοι πολίτες ψήφισαν το AfD. Έκανε λόγο για «ρήγμα στο φράγμα» το οποίο «οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις σε τούτη τη χώρα δεν μπορούν απλά να αποδεχθούν».

Η Διεθνής Επιτροπή του Άουσβιτς εξέφρασε εξάλλου φρίκη για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρός της, ο Κριστόφ Χόιμπνερ, υπογράμμισε πως η χθεσινή ήταν «θλιβερή ημέρα για την περιφέρεια Ζόνεμπεργκ, για τη Γερμανία και για τη δημοκρατία. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων προφανώς είπε αντίο στη δημοκρατία και επέλεξε συνειδητά ακροδεξιό κόμμα (…) στο οποίο κυριαρχεί ένας ναζί».

Ο 50χρονος Ρόμπερτ Ζέσελμαν, που εξελέγη νέος περιφερειάρχης στο Ζόνεμπεργκ της Θουριγγίας είναι ο πρώτος στη Γερμανία που εκλέγεται με το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Επικράτησε στον β’ γύρο των εκλογών με 52,8% του αντιπάλου του Γιούργκεν Κέπερ από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU). Τον χριστιανοδημοκράτη υποψήφιο είχαν στηρίξει όλα τα υπόλοιπα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης της Αριστεράς, αλλά δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει το 47,2%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα