ΑΘΗΝΑ
13:28
|
03.05.2024
Αυτό δρομολογήθηκε σε συνάντηση διπλωματών στην Κοπεγχάγη από διάφορες χώρες και έγινε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Ζελένσκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι «επίσημες διαπραγματεύσεις» για την εξεύρεση πολιτικής λύσης τερματισμού πολέμου στην Ουκρανία αναμένεται να ξεκινήσουν, πλην απροόπτου, τον ερχόμενο Ιούλιο μετέδωσε απόψε το γερμανικό δίκτυο  ARD επικαλούμενο τα αποτελέσματα διαβουλεύσεων αξιωματούχων στην Κοπεγχάγη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στη συνάντηση της Κοπεγχάγης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του γερμανικού δικτύου, συμμετείχαν αξιωματούχοι από Δυτικές χώρες, από την Τουρκία, την Ουκρανία, τη Σαουδική Αραβία έως και τη Βραζιλία.

Ο ρόλος της Ινδίας

Μετά την πρόσφατη αποτυχημένη διπλωματική προσπάθεια αφρικανικών χωρών λόγω της στάσης της κυβέρνησης του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο τελευταίος φάνηκε πιο δεκτικός σε έναν πιθανό μεσολαβητικό ρόλο της Ινδίας ώστε να βρεθεί μία «ειρηνευτική φόρμουλα» τερματισμού του πολέμου.

Η συνάντηση στην Κοπεγχάγη έγινε το Σαββατοκύριακο με πρωτοβουλία της Ουκρανίας με αφορμή την ιδιότητα προεδρεύουσας της ομάδας των 20 πλουσιότερων χωρών που έχει αναλάβει η Ινδία. Σε αυτή λέγεται πως υπήρξε παρέμβαση του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι από το Κάιρο, όπου ολοκλήρωσε την Δευτέρα διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Δε διευκρινίστηκε πάντως εάν η Ρωσία θα συμπεριλαμβάνεται στις επικείμενες διαδικασίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα