ΑΘΗΝΑ
04:03
|
02.05.2024
Η Ενιαία Ομοσπονδία Εργατών Πετρελαίου προειδοποιεί πως η ιδιωτικοποίηση αποτελεί κίνδυνο για τον τοπικό πληθυσμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κινητοποιήσεις ενάντια στην πώλησητου διυλιστηρίου Lubnor Lubricants and Derivatives που βρίσκεται στην πολιτεία Σεαρά της Βραζιλίας προχωρούν εργάτες του κλάδου.

Οι εργάτες πετρελαίου θα πραγματοποιήσουν την πρώτη απεργία της κυβέρνησης Λούλα στην Σεάρα. Η απόφαση πάρθηκε λόγω της πώλησης του διυλιστηρίου Lubnor, που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μπολσονάρου και εγκρίθηκε την περασμένη βδομάδα από το Διοικητικό Συμβούλιο Οικονομικής Άμυνας – CADE, μια ανεξάρτητη υπηρεσία με αναφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Εν μέσω ανεπίλυτων νομικών διαφορών, το Lubnor πουλήθηκε στον όμιλο Grepar Participações το 2022 για 34 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, τιμή 55% χαμηλότερη από την αγοραία του αξία.

«Το Lubnor είναι υπεύθυνο για την προμήθεια τοπικών διανομέων με ντίζελ, βενζίνη, αεροπορική κηροζίνη και υγραέριο», δήλωσε ο συντονιστής της Ενιαίας Ομοσπονδίας Εργατών Πετρελαίου (FUP).

«Η πώληση του Lubnor θα μπορούσε να οδηγήσει σε έλλειψη, επηρεάζοντας αρνητικά τις εξαγωγές και τις εισαγωγές», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Sindipetro-CE/PI, Φερνάντες Νέτο προειδοποίησε ότι η ιδιωτικοποίηση του Lubnor θα οδηγήσει στη δημιουργία μονοπωλίου που θα βλάψει τον πληθυσμό της Σεαρά.

«Μια ιδιωτική εταιρεία δεν δεσμεύεται να προμηθεύει την εγχώρια αγορά. Θα προτιμήσει να εξάγει τα προϊόντα της, εάν αυτό είναι πιο κερδοφόρο. Προτεραιότητα της [ημιδημόσιας] Petrobras είναι να προμηθεύει την εγχώρια αγορά», είπε.

Το Lubnor απασχολεί πάνω από 500 εργαζόμενους και είναι υπεύθυνο για το 10% περίπου της παραγωγής ασφάλτου στη Βραζιλία. Παράγει επίσης ναφθενικά λιπαντικά, τα οποία χρησιμοποιούνται στη θερμομόνωση μετασχηματιστών υψηλής τάσης, σε αμορτισέρ οχημάτων και σε πνευματικά συστήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα