ΑΘΗΝΑ
11:03
|
03.05.2024
Την είδηση επιβεβαίωσε το απόγευμα ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. 
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Λευκορωσία βρίσκεται από νωρίς σήμερα το μεσημέρι ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν. Την είδηση επιβεβαίωσε το απόγευμα ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. 

Η εξέλιξη δρομολογήθηκε έπειτα από συμφωνία που έγινε με τη μεσολάβηση του Λουκασένκο το περασμένο Σάββατο η  οποία τερμάτισε την ανταρσία της Wagner στη Ρωσία.

Βάση αυτής της συμφωνίας, ο Πριγκόζιν μετέβη στη Λευκορωσία, ενώ οι άνδρες του έχουν την επιλογή να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, να παραμείνουν στο πλευρό του ή να ενσωματωθούν στις τακτικές ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Ο Λουκασένκο ανέφερε με νόημα την πρόταση του υπουργού Άμυνας της κυβέρνησής του, Βίκτορ Κρένικοφ, ότι δεν θα ήταν κακό να υπήρχε μία «μονάδα σαν την Wagner εντός του λευκορωσικού στρατού». Είπε πως έδωσε εντολή στον Κρένικοφ να διαπραγματευτεί με τον Πριγκόζιν για αυτό το ζήτημα.

Ανέφερε πως είχε ζητήσει από τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, να μην σκοτώσει τον Πριγκόζιν ενώ σε άλλο σημείο διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του δεν σκοπεύει να φτιάξει ειδικό στρατόπεδο για τους μισθοφόρους της Wagner Group αλλά θα τους παραχωρήσει χώρο για να μείνουν «εάν θέλουν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα