ΑΘΗΝΑ
15:38
|
27.04.2024
Μην τον ρωτάτε για τους νεοναζί στη Βουλή, παρακαλώ, είναι ευαίσθητος σε αυτό το θέμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν φάνηκε να προβληματίζεται ιδιαίτερα ο Μάκης Βορίδης, ο άλλοτε γραμματέας νεολαίας της χουντικής ΕΠΕΝ του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου, με την είσοδο των «Σπαρτιατών» στη Βουλή, του ακροδεξιού μορφώματος που υποκινείται από τον καταδικασμένο εγκληματία νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη.

Ο υπουργός Επικρατείας, που ανέφερε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ότι θα είναι «αντ’ αυτού του πρωθυπουργού στη Βουλή» ρωτήθηκε για το γεγονός ότι το περιβόητο νομοσχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη τελικά δεν μπόρεσε να βάλει μπλόκο στον Κασιδιάρη με αποτέλεσμα το ακροδεξιό μόρφωμα των Σπαρτιατών να μπει στο Κοινοβούλιο. 

«Σε νομικό επίπεδο δεν υπήρξε καμία αδυναμία, εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο που είχε το κοινοβούλιο να παρέμβει και ο Κασιδιάρης δεν έχει συμμετάσχει στις εκλογές», ήταν η «χαλαρή» απάντηση του Μάκη Βορίδη

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του αρχηγού του εθνικιστικού μορφώματος που ευχαρίστησε τον Ηλία Κασιδιάρη για την «καύσιμη ύλη» που έδωσε προκειμένου οι χρυσαυγίτες με νέο ΑΦΜ να μπουν στη Βουλή. Και πάλι ο Μάκης Βορίδης δεν απάντησε ευθέως ούτε, προφανώς, καταδίκασε τους εκλεκτούς του Κασιδιάρη και τους ψηφοφόρους του.

«Αυτά όλα είναι ζητήματα που προφανώς έχουν πέσει στην αντίληψή μας και είναι υπό αξιολόγηση», αρνούμενος στη συνέχεια να κάνει περαιτέρω σχόλια.

Και συνέχισε ακάθεκτος να προσπαθεί να επαναφέρει το κλίμα της συζήτησης σε περί ανέμων και υδάτων δηλώσεις, όπως «Δε λέω κάτι γι’ αυτό το θέμα», ενώ πρόσθεσε ότι: «Στην παρούσα φάση δε θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο. Τον ακούω τον προβληματισμό σας».

Φαίνεται πως ο υπουργός Επικρατείας που κάποτε τη μακρινή δεκαετία του 1980 διαγράφηκε από τον φοιτητικό σύλλογο της Νομικής Αθηνών λόγω καταγγελιών για μαχαιρώματα και απειλές με τσεκούρια σε συμφοιτητές του και μέλη του φοιτητικού κινήματος, ένα από τα αγαπημένα παιδιά του ακροδεξιού Γιώργου Καρατζαφέρη που τα τάισε κανναβούρι στο ΛΑΟΣ για να θεριέψουν και να πάρουν κυβερνητικές θέσεις, είναι «ευαίσθητος σε αυτό το θέμα» σαν την Πακίτα Γκαλιέγο, οπότε «μην τον ρωτάτε γι’ αυτό, παρακαλώ».

Ρωτήστε τον για τότε που διαδήλωνε μαζί με τους φασίστες του Ζαν-Μαρί Λεπέν στο Παρίσι το 2002.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά της αντιπολίτευσης για περίεργη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα