ΑΘΗΝΑ
16:34
|
28.04.2024
Ο ΟΠΕΚ ισχυρίστηκε ότι η συνολική ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί κατά 23% ως το 2045, τραβώντας προς τα πάνω και τη ζήτηση του πετρελαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η παγκόσμια ζήτηση για τον μαύρο χρυσό θα συνεχίσει να αυξάνεται,, για να φτάσει μάλιστα τα 110 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μέχρι το 2045, προβλέπει έκθεση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ), που επικαλέστηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού. Τα ορυκτά καύσιμα θα εξακολουθούν να αποτελούν περίπου το 29% του παγκόσμιου ενεργειακού μείγματος μέχρι τότε, ισχυρίστηκε.

«Το πετρέλαιο είναι αναντικατάστατο για το άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, Χάιταμ αλ-Γκάις, κατά την πρώτη μέρα του Συνεδρίου Energy Asia, στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ.

Σύμφωνα με τον αλ-Γκάις, μια μικρότερη της αναγκαίας επένδυση στη βιομηχανία πετρελαίου θα απειλήσει τη βιωσιμότητα των σημερινών ενεργειακών συστημάτων και θα οδηγήσει σε «ενεργειακό χάος».

«Βλέπουμε την παγκόσμια ζήτηση ενέργειας να αυξάνεται κατά 23% έως το 2045», είπε, προσθέτοντας: «Το φυσικό αέριο, το πυρηνικό υδρογόνο και η βιομάζα θα επεκταθούν. Αλλά είναι σαφές ότι το πετρέλαιο παραμένει αναπόσπαστο μέρος του μείγματος».

Ο Αλ Γκάις αναγνώρισε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα στο μέλλον και υποστήριξε ότι ορισμένα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ έχουν «ήδη επενδύσει σημαντικά» στον τομέα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα