ΑΘΗΝΑ
03:14
|
05.05.2024
Στον Βέλγο σκηνοθέτη Λούκας Ντοντ απονεμήθηκε το Ευρωπαϊκό Κινηματογραφικό Βραβείο Κοινού για το 2023. Λέτε να το δούμε στα ελληνικά σχολεία;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον Βέλγο σκηνοθέτη Λούκας Ντοντ απονεμήθηκε το Ευρωπαϊκό Κινηματογραφικό Βραβείο Κοινού για το 2023, σε τελετή στην αίθουσα ολομέλειας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Η ταινία, η οποία είναι συμπαραγωγή Βελγίου, Γαλλίας και Ολλανδίας, αφηγείται την ιστορία μιας έντονης φιλίας μεταξύ δύο δεκατριάχρονων αγοριών: του Λέο και του Ρεμί. Όταν η φιλία τους ξαφνικά διακόπτεται, ο Λεό πλησιάζει τη Σοφί, τη μητέρα του Ρεμί, καθώς δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Το «Close» είναι μια ταινία για τη φιλία και την ευθύνη.

Οι άλλες τέσσερις ταινίες που ήταν υποψήφιες για το βραβείο ήταν οι εξής: «Οι Ροδακινιές του Αλκαράς» από την Ισπανίδα σκηνοθέτη Κάρλα Σιμόν, «Μέρες Ξηρασίας» από τον Τούρκο σκηνοθέτη Εμόν Αλπέρ, «Will-o’-the-the-Wisp» από τον Πορτογάλο σκηνοθέτη Ζοάο Πέντρο Ροντρίγκες και «Το Τρίγωνο της Θλίψης» του Σουηδού σκηνοθέτη Ρούμπεν Όστλουντ.

Η ταινία που κέρδισε το βραβείο επιλέχθηκε συνδυάζοντας τις ψήφους του κοινού και των ευρωβουλευτών, σταθμίζοντάς τες ώστε κάθε κατηγορία να αντιστοιχεί στο 50% του τελικού αποτελέσματος. Στην πλατφόρμα του βραβείου υποβλήθηκαν περίπου 45.000 βαθμολογίες (από ένα έως πέντε αστέρια) από Ευρωπαίους θεατές και 360 από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Απεβίωσε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

«Ο τρελός του χωριού»: Η σκοτεινή όψη της ελληνικής υπαίθρου μέσα σε μια φωτογραφία

Όχι άλλη τοξικότητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα