ΑΘΗΝΑ
06:31
|
02.05.2024
Ο επικεφαλής της Ukroboronprom απομακρύνθηκε λόγω της αποτυχίας του να αυξήσει την παραγωγή πυραυλικών συστημάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απομάκρυνε από τη θέση του τον επικεφαλής της κρατικής βιομηχανίας όπλων Ukroboronprom (UOP) Γιούρι Χούσιεφ, με διάταγμά του που δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, αναφέρουν ουκρανικά ΜΜΕ, χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη διαβεβαίωση.

Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, διάδοχός του Χούσιεφ που βρισκόταν σ’ αυτή τη θέση από τον Δεκέμβριο του 2020, θα είναι ο 31χρονος Χέρμαν Σμετάνιν, επικεφαλής εργοστασίου που παράγει τεθωρακισμένα οχήματα στο Χάρκοβο.

Σύμφωνα με την ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Kyiv Post, η αντικατάσταση του αξιωματούχου οφείλεται στην αποτυχία του να αυξήσει την παραγωγή  του ουκρανικού τακτικού πυραυλικού συστήματος Sapsan, απαραίτητου για να εξαπολυθούν πλήγματα εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής υποδομής βαθιά μέσα στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η UOP δημιουργήθηκε αρχικά υπό τις διαταγές του έκπτωτου πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς με σκοπό την ευθυγράμμιση της αμυντικής βιομηχανίας της Ουκρανίας με αυτή της Ρωσίας. Από την ίδρυσή του, το UOP ταλανίζονταν από σκάνδαλα διαφθοράς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα