ΑΘΗΝΑ
15:53
|
27.04.2024
Ένα σκίτσο του Βασίλη Παπαγεωργίου για την επομένη των εκλογών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Άδωνις Γεωργιάδης το παρέδωσε πριν από τις εκλογές και ο Κώστας Σκρέκας το παρέλαβε την επομένη των εκλογών, στις 26 Ιουνίου. Το υπουργείο Ανάπτυξης είναι το υπουργείο απέναντι στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό, η καταπολέμηση των οποίων θα είναι προτεραιότητα, όπως είπε κατά την παραλαβή του νέου χαρτοφυλακίου ο κ. Σκρέκας. Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι το καλάθι του νοικοκυριού βοήθησε στην τιθάσευση του πληθωρισμού και προανήγγειλε ότι σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις για την ακρίβεια.

Την ίδια ώρα ο τζίρος των σούπερ μάρκετ αυξάνεται και η τσέπη του καταναλωτή υποφέρει. Τα γαλακτοκομικά είναι ο… πρωταθλητής στις ανατιμήσεις με 15,7%, με τη μέση τιμή μονάδος να αυξάνεται στα €2,26 από €1,98. Στα κατεψυγμένα τρόφιμα, οι ανατιμήσεις ανήλθαν σε 10%, με τη μέση τιμή μονάδος να αυξάνεται στα €3,5 από €3,2. Η μέση τιμή του ελαιολάδου από τα 8 ευρώ «άγγιξε» τα 10 ευρώ. Όπως σχολιάζει και ο σκιτσογράφος Βασίλης Παπαγεωργίου η γεμάτη υποσχέσεις προεκλογική περίοδος τελείωσε και η επομένη βρίσκει το καλάθι του σούπερ μάρκετ άδειο!

Τέλος το «καλάθι του νοικοκυριού» του Άδωνι Γεωργιάδη τέθηκε σε εφαρμογή στις 3 Νοεμβρίου 2022 και λήγει την Πέμπτη 30 Ιουνίου. Τι θα γίνει μετά;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα