ΑΘΗΝΑ
02:43
|
02.05.2024
Σύμφωνα με πηγές της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, είναι πιθανή μια συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιταλός καρδινάλιος Ματέο Τζούπι, ο οποίος έχει οριστεί από τον Πάπα Φραγκίσκο ως απεσταλμένος για την ουκρανική διευθέτηση, έφτασε στη Μόσχα χθες το απόγευμα, στο δεύτερο ταξίδι της αποστολής του με στόχο την αναζήτηση «εξόδου από την τρέχουσα τραγική κατάσταση και την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», όπως αναφέρει η υπηρεσία τύπου του Βατικανού.

Επισήμως, το πρόγραμμα του καρδινάλιου δεν ανακοινώθηκε ούτε από το Βατικανό ούτε από τη ρωσική πλευρά, έχει γίνει όμως γνωστό ότι αύριο Πέμπτη πρόκειται να συμμετέχει στη λειτουργία στον κεντρικό καθολικό καθεδρικό ναό στη Μόσχα.

Σύμφωνα με πηγές της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η επαφή του Τζούπι με τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλο είναι πιθανή, ενδεχόμενο που δεν απέκλεισε και ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού, Καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, ενώ νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σχεδιάζει ακόμη να συναντηθεί με τον Τζούπι.

Ο καρδινάλιος Τζούπι πρόεδρος της Ιταλικής Επισκοπικής Διάσκεψης και Αρχιεπίσκοπος της Μπολόνια, επισκέφθηκε και το Κίεβο στις αρχές Ιουνίου για να συναντηθεί με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και θρησκευτικές προσωπικότητες.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το τριήμερο 15-18 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων στο Βατικανό, μεταξύ των οποίων και με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα