ΑΘΗΝΑ
20:05
|
27.04.2024
Σκίτσο-σχόλιο του Αυστριακού Όλιβερ Σοπφ για τα σχέδια της Ε.Ε. να μπει στον κόσμο των ψηφιακών συναλλαγών μέχρι το 2027.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο κανονισμούς για τη ρύθμιση της χρήσης του νέου ψηφιακού νομίσματος της ευρωζώνης παρουσίασε χθες Τετάρτη 28/6 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Κομισιόν ετοιμάζεται να μας βάλει στον κόσμο των ψηφιακών συναλλαγών βλέποντας τη δημοτικότητα ψηφιακών νομισμάτων, όπως το Bitcoin, αλλά και τις παρόμοιες κινήσεις μεγάλων οικονομιών, όπως η Κίνα.

«Με το ψηφιακό ευρώ, οι πολίτες θα μπορούν να πληρώνουν με ‘δημόσιο χρήμα’. Μοναδικά, θα μπορούν να πληρώνουν τόσο online όσο και offline», δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Επιτροπής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Το να έχετε ένα συμπληρωμένο ψηφιακό πορτοφόλι ευρώ στο τηλέφωνό σας -ή σε άλλη συσκευή- θα είναι το ίδιο με το να έχετε κέρματα και χαρτονομίσματα στην τσέπη σας. Θα μπορείτε να πληρώνετε το ίδιο εύκολα. Δεν θα χρειάζεται καν να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο», πρόσθεσε τονίζοντας ότι θα είναι είναι νόμιμο χρήμα, υποστηριζόμενο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να είναι καθολικά αποδεκτό σε όλη τη ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, το 55% των πολιτών της Ε.Ε. προτιμά να πληρώνει χωρίς μετρητά, το 22% προτιμά τα μετρητά, ενώ το 23% δεν έχει καμία προτίμηση.

Αυτήν την εξέλιξη σχολιάζει ο σκιτσογράφος της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, Όλιβερ Σοπφ με έναν πιο ψηφιακό επαίτη του μέλλοντος.

Λυπάμαι… δέχομαι μόνο ψηφιακά ευρώ

Ο τελικός νόμος πρέπει να υιοθετηθεί από τα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ΕΚΤ αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για ένα ψηφιακό ευρώ τον Οκτώβριο, ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει το 2027.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα