ΑΘΗΝΑ
15:18
|
06.05.2024
Η εμβληματική τραγουδίστρια με τη βελούδινη φωνή των δεκαετιών 60, 70, 80 και με τα πάμπολλα βραβεία στα εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια και ηθοποιός Άντζελα Ζήλεια.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας.

«Με μεγάλη θλίψη μάθαμε πριν από λίγο την ξαφνική αποχώρηση από τη ζωή της αγαπημένης μας Φίλης και σπουδαίας εμβληματικής τραγουδίστριας με την βελούδινη φωνή των δεκαετιών 60, 70,80 με τα πάμπολλα βραβεία στα εγχώρια και τα διεθνή φεστιβάλ αλλά και πολύ αγαπητής λόγω της σημαντικής παρουσίας της ως ηθοποιού στις χαρακτηριστικές ταινίες μελό του 60.. της μοναδικής, ΑΝΤΖΕΛΑΣ ΖΗΛΕΙΑ… Σπουδαία ευγενική κυρία που αγάπησε εμάς τους νεώτερους σαν παιδιά της… Καλό ταξίδι γλυκιά μας Άντζελα…»

Η Άντζελα Ζήλεια έκανε μουσικές σπουδές στη Σχολή Ζουανέα και διέπρεψε ως τραγουδίστρια ελαφρού τραγουδιού κερδίζοντας πέντε βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ (Βαρκελώνη, Σοπότ και Θεσσαλονίκης). Το τελευταίο βραβείο ήταν το 1967 με το τραγούδι Καλωσόρισες έρωτα.

Στον κινηματογράφο η πρώτη της εμφάνιση έγινε το 1959, στην ταινία «Ο θησαυρός του μακαρίτη» και καθιερώθηκε σε δραματικούς ρόλους. Παρτενέρ της στις περισσότερες ταινίες ήταν ο Νίκος Ξανθόπουλος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Απεβίωσε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

«Ο τρελός του χωριού»: Η σκοτεινή όψη της ελληνικής υπαίθρου μέσα σε μια φωτογραφία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα