ΑΘΗΝΑ
15:50
|
27.04.2024
Το National Geographic σταματά τη χάρτινη έκδοση μετά από 135 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναστέλλεται οριστικά από το 2024 η χάρτινη έκδοση του περίφημου αμερικανικού περιοδικού National Geographic με τα μοναδικά φωτορεπορτάζ για τον φυσικό κόσμο και τον πολιτισμό δεκάδων χωρών στον πλανήτη που αποτύπωνε στις ιλουστρασιόν σελίδες του επί 135 χρόνια.

Οι τελευταίες μαζικές απολύσεις έγιναν αυτή την περίοδο μετά την αναγγελία τους τον περασμένο Απρίλιο καθώς η διεύθυνση του περιοδικού αποφάσισε να μην έχει μόνιμους συνεργάτες αλλά περιστασιακούς freelancers.

Το τελευταίο κύμα των απολύσεων των 19 συντακτών είναι, το δεύτερο σε διάστημα εννέα μηνών, και το τέταρτο από το 2015, οπότε και ξεκίνησε μια σειρά αλλαγών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Disney απομάκρυνε έξι κορυφαίους συντάκτες σε μια έκτακτη αναδιοργάνωση των εκδοτικών εργασιών του περιοδικού.

Οι απολυμένοι συντάκτες αναφέρουν ότι, η διεύθυνση του περιοδικού, έκανε περικοπές στα συμβόλαια με φωτογράφους που περνούσαν μήνες στα κατά καιρούς πεδία ενδιαφέροντος για την καταγραφή των εμβληματικών εικόνων της έκδοσης.

Παρόλα αυτά σε ανακοίνωση εκπροσώπου του περιοδικού στο δίκτυο CNN  την Τετάρτη αναφέρεται πως «το National Geographic, θα συνεχίσει να εκδίδει μηνιαία τεύχη. Οι αλλαγές στο προσωπικό δεν θα αλλάξουν την ικανότητά μας να κάνουμε αυτό το έργο, αλλά θα μας δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία να αφηγούμαστε διαφορετικές ιστορίες και να συναντάμε το κοινό μας εκεί που βρίσκεται στις πολλές πλατφόρμες μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα