ΑΘΗΝΑ
11:12
|
07.05.2024
Σημαντικές ανατροπές σχεδόν σε όλα τα κόμματα επέφερε η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απρόσμενες εξελίξεις προκάλεσε σήμερα η ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων από την Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή με αποτέλεσμα αλλαγή στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα και στην κατανομή των 300 εδρών του κοινοβουλίου.

Βουλή: «Καραμπόλες» στην κατανομή εδρών – Χάνει μία έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζει  μία το ΚΚΕ | Ειδήσεις για την Οικονομία | newmoney

Από την κατανομή των εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα με αποτέλεσμα οι βουλευτές του κόμματος να είναι 47 αντί 48. Η μία έδρα που χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο ΚΚΕ που τελικά εκλέγει 21 και όχι 20 βουλευτές με τελευταίο και τυχερό «κόκκινο» βουλευτή τον οικοδόμο από τα Ιωάννινα, Νίκο (Πάκο) Έξαρχο. Ο Έξαρχος γεννήθηκε το 1963 στη Ζίτσα Ιωαννίνων, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Είναι οικοδόμος και είναι πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. 

Δοκιμασμένοι αγωνιστές, σταθερά στο πλευρό του λαού σε κάθε μάχη | 902  Mobile
Ο οικοδόμος βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, Νίκος (Πάκο) Έξαρχος.

Ανακατατάξεις όμως είχαμε και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που έχασε την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας που είχε η Μαρία Πολύζου. Η έδρα αυτή πήγε τελικά στην Πλεύση Ελευθερίας και τον Αλέξανδρο Καζαμά. Επιπλέον, ο Γιώργος Αμυράς από τη Ν.Δ. έχασε την έδρα στα Ιωάννινα (που την πήρε ο Έξαρχος του ΚΚΕ). Απώλειες είχε η Ν.Δ. και στη Δυτική Αττική καθώς έμεινε εκτός «νυμφώνα» ο Σταμάτης Πουλής.

Στη Β’ Πειραιά η Ν.Δ. κέρδισε μία έδρα που πήρε ο Γιάννης Τραγάκης που έγινε πλέον ο αρχαιότερος τη τάξει βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου (καθώς εξελέγη πρώτη φορά το 1974) και στις Σέρρες εξέλεξε τον Θεόφιλο Λεονταρίτη αντί του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Καρμπουχτσή.

Παράλληλα στην Α’ Αθήνας η Ν.Δ. κέρδισε μία έδρα επαναφέροντας στα κοινοβουλευτικά έδρανα τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο.

Η «καραμπόλα» με τις έδρες της βουλής είχε και συνέχεια. Μία από τις έδρες της Β’ Πειραιά έχασε η Πλεύση Ελευθερίας και ο Χρήστος Αρίδας ενώ αλλαγές είχαμε και στην Α’ Αθήνας όπου έχασε την έδρα η «Νίκη» όπου στην πρώτη θέση ήταν ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Νατσιός ο οποίος πλέον καλείται να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης. Αντ’ αυτής βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική, που κατέλαβε ο οικονομικός συντάκτης της One Voice, Γιώργος Παλαιτσάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπέρα: Απαράδεκτη η συμπεριφορά το Πεκίνου σε περιστατικό στην Κίτρινη Θάλασσα

PFLP και PIJ: Η παλαιστινιακή ενότητα ματαίωσε όλες τις δολοπλοκίες

Λετονία: Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο των σιδηρόδρομων

Ιρακινή Αντίσταση: Επίθεση κατά της Ισραηλινής αεροπορικής βάσης στο Εϊλάτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα