ΑΘΗΝΑ
00:33
|
20.05.2024
Απαράδεκτο να περιφέρεται σε ακατάλληλες και χωρίς προδιαγραφές αίθουσες χωρίς να έχει μόνιμη στέγη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη συμπαράστασή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης μετά τις απίστευτες καταστροφές που προκλήθηκαν στην στην ενοικιαζόμενη αίθουσα προβών «Παλλάς» στην παλιά παραλία εκφράζει ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

Οι καταστροφές προέκυψαν όταν έσπασαν οι σωληνώσεις του κτιρίου μετά και τις καταρρακτώδεις βροχές των προηγούμενων εβδομάδων. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο διευθυντής της ΚΟΘ, Σίμος Παπάνας «τμήμα της οροφής κατέρρευσε, η αίθουσα καταστράφηκε ολοσχερώς. Με δυσκολία σώσαμε την τελευταία στιγμή τα μουσικά όργανα της ορχήστρας και τα μεταφέραμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης όπου φυλάσσονται»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στην αίθουσα δεν μπορούμε να επιστρέψουμε και το πρόβλημα πλέον για την ΚΟΘ είναι τεράστιο, διπλό, άμεσο και μελλοντικό. Πού θα πάμε τον Αύγουστο για να σώσουμε τον προγραμματισμό μας και ποια θα είναι η μόνιμη στέγη μας;»

Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος θεωρεί απαράδεκτο η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, μία από τις σημαντικότερες Ορχήστρες της χώρας, με διεθνή αναγνώριση, με κορυφαίους μουσικούς να περιφέρεται σε ακατάλληλες και χωρίς προδιαγραφές αίθουσες χωρίς να έχει μόνιμη στέγη.

«Για να λυθεί πλέον το ζήτημα της ΚΟΘ πρέπει να γίνει αντιληπτό στη συνείδηση πολιτών και Αρχών ότι πρόκειται για ένα μείζον θέμα. Κάθε συμφωνική ορχήστρα μιας πόλης που σέβεται τον εαυτό της έχει την έδρα της σε μνημειακά κτίρια που βρίσκονται στα ιστορικά της κέντρα» τονίζεται στην ανακοίνωση του Σ.Μ.Β.Ε ο οποίος θέτει  τις δυνάμεις του στη διάθεση της διοίκησής της, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα και να λυθεί άμεσα.

Πηγή: alterthess.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Το The Comic Con επέστρεψε και είναι δίπλασιο

Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία και πλήθος εκδηλώσεων το Σάββατο 18 Μαΐου

Disiecta Membra #13: Το «Λυξόνταρμα» ή «Of Mice and Men»

Και το Μουσείο της Ακρόπολης στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα